StoryEditorOCM
RegionalNOVE POJEDINOSTI O TRAGEDIJI

Mladi par iz Azije pronađen je na 3 metra dubine, držali su se za ruke. Utopili su se pokušavajući pomoći jedno drugom?

Piše Zdravko Pilić / Slobodna Dalmacija
11. kolovoza 2019. - 11:02
osvjezenje_skradin12-160715

Strašna tragedija u NP Krka – dvije su osobe, muškarac i žena, smrtno stradale kod Skradinskog buka. Prema riječima Marice Kosor, glasnogovronice PU šibensko–kninske, policija je dojavu o dva mrtva tijela, pronađena na oko tri metra dubine, za koja se pretpostavlja da su se utopila, u subotu oko 17 sati izvučena su na površinu, kada je počeo i policijski očevid kako bi se utvrdile okolnosti slučaja.

VEZANE VIJESTI

Tijela su potom, temeljem naloga Županijskog državnog odvjetnika, prevezana na odjel patologije Opće bolnice Šibenik, kako bi se obavila obdukcija, utvrdio uzrok smrti i identitet pokojnika, što nam je potvrdio i Emilio Kalabrić, glasnogovornik Županijskog državnog odvjetnika u Šibeniku, javlja Slobodna Dalmacija.

Prema njegovim riječima, rezultate ne treba očekivati prije nedjelje, pa čak i ponedjeljka ujutro.

Neslužbeno, iz prilično pouzdanih izvora, može se saznati da je riječ o dvoje turista iz Azije, mladom paru s Dalekog istoka.

Prema navodima portala Morski.hr njihova je tijela slučajno pronašla osoba koji je u rijeci ronila s maskom.

- Bili su na riječnom dnu s rukom u ruci - prenosi se izjava očevica.

Odatle i pretpostavka kako su se utopili pokušavajući pomoći jedno drugom da iziđu na površinu. Je li koban bio vir, hladna voda, temperaturni šok nakon skoka u hladnu rijeku, koja zna biti i više nego duplo hladnija od vanjskih 35 stupnjeva koliko je u subotu mjerila živa u hladu, ili naprosto nepoznavanje ćudi Krke, utvrdit će se istragom.

Vode kraške ljepotice i rajski krajolik jednog od najljepših hrvatskih nacionalni parkova, za neiskusne se i neoprezne u trenu znaju pretvoriti u smrtonsonu klopku, unatoč tome što su se, barem prema prvim informacija, kupali na mjestu na kojem je to dozvoljeno.

Ravnateljica Nacionalnog parka Krka Nella Slavica odmah je, čim su iz NP Krka izvjestili javnost o tregaediji, izrazila duboku sućut obitelji i prijateljima stradalih posjetitelja Nacionalnog parka.

- Surađujemo sa svim službama povodom ovoga tragičnog slučaja. Mi kao ustanova smo i inače u stalnoj komunikaciji i s HGSS-om i drugim službama, i s njima imamo iznimnu suradnju - kazala je Katja Župan, glasnogovornica NP Krka.

16. travanj 2024 19:42