StoryEditorOCM
RegionalJEDVA PUNOLJETAN

Mladić ukrao susjedov auto kako bi otišao po cigarete, ali nije daleko stigao: ‘Kod njega je pronađena zelena biljna materija nalik na marihuanu...‘

Piše Piše PSD
7. siječnja 2022. - 17:09

Jedva punoljetni mladić proglašen je krivim i osuđen jer je pijan oko 3.45 ujutro pokušao ukrasti susjedov automobil kako bi otišao na benzinsku po cigarete, piše Danica.

Međutim, 18-godišnjak u svojoj nakani nije uspio, budući da se zabio u drva za ogrjev naslagana na drugoj strani ulice. 

Vlasnik je policiju nazvao oko 3.50 sati, a oni su vrlo brzo stigli na mjesto događaja. 

Policijski službenici su mladiću izdavali glasne zapovijedi da se zaustavi, više puta, a on je to na kraju i učinio te je uhićen. No, prilikom uhićenja pružao je otpor te pokušao pobjeći, zbog čega su uporabljena sredstva prisile.

Sve se dogodilo u listopadu u sitnim jutarnjim satima u Svetom Ivanu Zelini.

"U nakani da se koristi osobnim vozilom Renault Clio, srebrne boje, zagrebačke oznake, bez znanja i privole vlasnika pokrenuo ga ključevima koji su se nalazili u unutrašnjosti otključanog vozila te krenuo vožnjom prema naprijed te udario u drva na cesti, a kad je uočen od strane vlasnika izišao je iz vozila te pobjegao", stoji u presudi.

Mladić je osuđen za kazneno djelo neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari te mu je izrečena odgojna mjera pojačane brige i nadzora koja ne može biti kraća od šest mjeseci ni dulja od dvije godine, o čemu sud naknadno odlučuje, prenosi Danica.

ALKOHOL I ZELENA BILJKA

"Kod optuženika je tada pronađena zelena biljna materija nalik na marihuanu i utvrđena koncentracija alkohola od 1,41 promila u organizmu", navode u Policijskoj upravi.

Mladić je tijekom istrage priznao sve što mu se stavlja na teret.

- Tog dana bio sam pijan i ne znam što mi je došlo u glavu. Provalio sam u vozilo jer sam se htio odvesti kupiti cigarete. Niti u jednom trenutku nisam imao namjeru otuđiti taj auto te sam sljedeći dan, odmah nakon što sam uhićen i ispitan, otišao kod vlasnika auta i ispričao mu se -  kazao je počinitelj.

Godinu ranije isti je mladić zatečen u krađi USB kabla u dućanu vrijednog 34,99 kuna, nakon čega su s njim u Centru za socijalnu skrb bili provedeni savjetodavni razgovori. Izgleda da nije pomoglo. 

Šteta na automobilu je 3800 kuna, a sud je vlasnika uputio na privatnu parnicu za naknadu štete, piše Danica.

05. svibanj 2024 05:33