StoryEditorOCM
RegionalTRAGEDIJA

Mladiću (23) je dijagnosticirana korona, ali za to nije mario - otišao je na plažu i umro

Piše PSD
28. srpnja 2022. - 17:08

Student Tanasis Zervas (23) iznenada je preminuo u srijedu na plaži na otoku Sifons u Grčkoj. Nalazi obdukcije pokazuju da je uzrok smrti kod mladića kardiorespiratorna insuficijencija, ishemija miokard i plućni edem. Šef forenzičke službe Pireja Ilias Buiukas je istakao da će imati potpuniju sliku kada se završe laboratorijski testovi, piše Mondo.rs.

- Tijelo je dopremljeno uz napomenu da je pokojnik bio zaražen covidom, ali to ne znamo sa sigurnošću, pričekat ćemo rezultate, naveo je.

Prema pisanju grčkih medija, mladić je 24. srpnja dobio temperaturu. Dan kasnije bio je pozitivan na covid, prenosi protothema.gr.

Usprkos tome, on je odlučio nastaviti svoj odmor kao da se ništa nije dogodilo, tako da je sa svojom grupom posjetio plažu kampa. Priča se da su tamo sjedili svi zajedno, a da je on u jednom trenutku osjetio bolove u stomaku.

Njegovi prijatelji pokušali su mu pomoći, nakon čega je povratio, a za 15 minuta se onesvjestio. 

Hitna pomoć je odmah došla na plažu i odvezla ga do Doma zdravlja gdje je pokušana reanimacija koja nije uspjela. Tada mu je navodno napravljen još jedan test na koronavirus, koji je bio pozitivan.

30. rujan 2023 15:57