StoryEditorOCM
RegionalINDUCIRANA KOMA

Mladoj turistici život je nakon pada s dalmatinskih zidina visio o niti, iznevjerili su je mnogi, a onda se zbio obrat

Piše Piše PSD
22. studenog 2023. - 12:02

Mlada australska policajka Ella Cutler (25) izišla je iz bolnice, gotovo tri mjeseca nakon što je pala sa zida na Brsaljama u Dubrovniku.

Djevojka je 26. kolovoza zadobila teške tjelesne ozljede i nekoliko dana provela u induciranoj komi. Pretrpjela je višestruke prijelome lubanje, kralježnice i rebara.

S njom je bio 34-godišnji muškarac koji je zajedno s njom pao sa zida i završio s teškim ozljedama, ali se puno brže oporavio i ranije izašao iz bolnice. Iz osiguravajuće kuće nisu željeli platiti bolničko liječenje policajke i njezin povratak kući, jer je u vrijeme nesreće bila pod utjecajem alkohola. 

- Kad smo čuli da nas je osiguravajuće društvo iznevjerilo, ostali smo šokirani. Ne mogu ni opisati kako je to bilo.

Ne razumijemo i zbunjeni smo jer osiguravajuće društvo ne može ni zamisliti kako bi se obitelj, ili netko tko se osigurao u dobroj vjeri, mogla osjećati dok prolazi kroz takvu situaciju - ispričala je tada njezina obitelj.

Stoga je pokrenula Go Fund Me kampanja, tijekom koje je u sedam dana skupljeno dovoljno novca da se mlada žena vrati u Australiju. Skupljeno je više od pola milijuna dolara i doniralo je preko 6000 osoba.

image

Ella Cutler izašla je iz bolnice

Facebook/Western Australian Police force

Potpomognuta protezom na leđima i lijevoj nozi i uz pomoć štake, Cutler je snimljena kako napušta bolnicu Fiona Stanley prije nego što je izrazila zahvalnost tisućama ljudi koji su joj pomogli.

- Puno vam hvala što ste me doveli kući - poručila je za portal 7News.

- Postoje trenuci kada me tijelo boli malo više nego što bi inače, ali općenito sam dobro - izjavila je gošća Dalmacije.

Ella Cutler i njezina obitelj sastali su se s načelnikom policije Zapadne Australije i tada je istaknula kako je odlučna vratiti se poslu koji voli.

- Trebat će joj još mnogo mjeseci njege, više operacija i mjeseci fizičke rehabilitacije prije nego što bude mogla utjecati na svijet kao što je to nekada činila - izjavio je ranije njezin brat Josh.

Dvoje mladih Australaca stradalo je u noći na 26. kolovoza oko 2.35 sati na Pilama, potvrdili su tada iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske. Pali su sa zida i hitno prebačeni u Opću bolnicu Dubrovnik.

Muškarac je operiran i zbrinut na Odjelu traumatologije, dok je djevojka bila u kritičnom stanju na odjelu intenzivne njege.

04. svibanj 2024 09:01