StoryEditorOCM
RegionalVELIKA AKCIJA ČIŠĆENJA JEDNE OD NAJLJEPŠIH PLAŽA NA JADRANU

More i neodgovorni pojedinci smećem su zatrpali Sakarun

Piše Zadarski.hr
23. svibnja 2018. - 20:35
IMG-20180522-WA0007

Jedna od najljepših plaža na Jadranu, Sakarun na južnoj strani Dugog otoka, opet je osvanuo zatrpan smećem koje je, prema riječima naših sugovornika, najvjerojatnije donijelo more negdje s mediternaskog juga. Uz naplavine "tekućeg" otpada primjetne su i nakupine smeća od kraja prošle sezone, kada je Sakarun zadnji put bio donekle očišćen. Zbog svega toga mladi Dugog otoka, predvođeni koordinatoricom Lucijom Uglešić, odlučili su organizirati akciju čišćenja kako bi sudionici Božava Traila dočekali pješčanu plažu u svom punom sjaju.

- Božava trail se organizira 2. lipnja s ciljem promicanja atraktivnih lokacija koje Dugi otok ima. Nažalost, more i neodgovorni pojedinci, ali i naplavine posedonije, zakrcale su obale Sakaruna koje bi trebale redovno čistiti komunalne službe. Ali, eto, one to ne stižu zbog, kako su nam rekli, manjka radne snage - govori Lucija Uglešić.
U svakom slučaju akcija je dobrodošla kao i apel da se jedna od najljepših plaža u Zadarskoj županiji i Hrvatskoj treba štiti i čuvati cijelu godinu, a ne samo tri mjeseca preko ljeta.

23. travanj 2024 08:55