StoryEditorOCM
RegionalFOTO: OTVORENO „LITO U RAŽANCU 2018“

„Mrk“ najbolji u ražanačkoj alci, „Palačinke“ u potezanju konopa

Piše Zadarski.hr
1. kolovoza 2018. - 20:47
DSC_0158.JPG

U utorak navečer je otvoreno " Lito u Ražancu 2018" i to službenim otvaranjem 6. Ražanačkih ljetnih igara. Ražanačke ljetne igre otvorene su s već tradicionalnom Ražanačkom alkom na kojoj se natjecalo 14 ekipa.

 U tijesnoj borbi, najpreciznija ekipa je bila "Mrk" u sastavu Lola Prekpalaj i Ante Kožul. Nakon alke održalo se natjecanje u povlačenju konopa gdje je najuspješnija ekipa bila "Palačinke" (Marko Brkljača, Ante Rudić, Tome Čavić, Nikola Čavić I Šime Feštin) Treća disciplina u kojoj se provelo natjecanje je bacanje kamena s ramena i to u dvije discipline , žensko i muško bacanje. Kod žena se "najsnažnijom" pokazala Kate Potočnjak dok je kod muških najviše bacio već godinama nedodirljiv u ovoj discipline, Bonaventura Žagar.

U sklopu Ražanačkih ljetnih igara osiguran je bogati nagradni fond a sve dodjele nagrada i priznanja će se održati u sklopu proslave Dana pobjede I domovinske zahvalnosti u centru Ražanca. Program „Lito u Ražancu" sastoji se od zabavnog, sportskog, aktivnog, gastronomskog i kulturnog dijela, reklo bi se za svakoga po nešto. Najmlađi se i ove godine mogu radovati već tradicionalnim 6. Ljetnim igrama za djecu od 7 do 14 godina gdje će pokazati svoje vještine u morskim i kopnenim igrama.

Organizatori vam poručuju da vam pripremaju i prvi ruralni sajam „Zeleno na plavo" koji će se održati 04.08.2018. Kroz sajam žele domaćim i stranim gostim predstaviti lokalne proizvođače i njihove proizvode. Cilj sajam je da se povežu okusi mora i kopna, da zeleno i plavo dobiju zajedničku sinergiju prepoznatljivosti i kvalitete. Uz proslavu Dana domovinske zahvalnosti, organiziraju i turnire u nogometu, odbojci, a finalni dio program je koncert Giuliana 15. kolovoza 2018.!

 

04. svibanj 2024 18:46