StoryEditor
RegionalTRAGIČAN KRAJ POTRAGE

Muškarac koji se po nevremenu pokušao ukrcati na brod pronađen mrtav u moru

Piše PSD
15. svibnja 2019. - 10:41
Bez naslova

Koordinirano pomorsko traganje za nestalim muškarcem, koji je danas kod otoka Krka smrtno stradao prilikom pada sa brodice u more, okončano je pronalaskom njegova beživotnog tijela, izvijestila je Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka).

'Službenici MRCC Rijeka u utorak ujutro, u 09.36 sati, posredstvom Županijskog dojavnog centra ŽC 112 Rijeka zaprimili su informaciju mjesno nadležne vatrogasne postrojbe Grada Krka o čovjeku koji se po izrazito nepovoljnim vremenskim uvjetima pokušao ukrcati na plovilo, prilikom čega je pao u more na poziciji između mjesta Njivice i uvale Kijac, na otoku Krku.

Nedugo nakon pada čovjek je nestao iz vidokruga vatrogasne osmatračnice, slijedom čega je iz MRCC Rijeka pokrenuta koordinirana akcija traganja i spašavanja za nestalim u suradnji sa nadležnom Lučkom kapetanijom Rijeka, Javnom vatrogasnom postrojbom JVP Krk i Pomorskom policijom Rijeka. Tragalo se za Z.M. (rođen 1953. godine), državljanin Republike Hrvatske.

Iako je koordinacija i angažman jedinica uključenih u pomorsko traganje organizirana u vrlo kratkom roku, već u 10.14h službenici MRCC Rijeka zaprimili su obavijest od službenika Pomorske policije Rijeka da su pripadnici JVP Krk pronašli, nažalost, beživotno tijelo nestaloga, u neposrednoj blizini otoka Krka, nakon čega je oglašen prekid akcije, a sva daljnja postupanja u ovom slučaju u Policijskoj su nadležnosti', izvijestilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Izdvojeno

12. srpanj 2020 22:47