StoryEditorOCM
RegionalU SUBOTU

Na gradskoj šetnici u Benkovcu održan gastro festival „Bukara“, brojni posjetitelji degustirali su lokalne proizvode i upoznali običaje

Piše A. V. Š.
8. srpnja 2024. - 18:06

U subotu 06.07.2024. na gradskoj šetnici Grada Benkovca održan je Gastro festival „Bukara“ Benkovac u organizaciji Grada Benkovca, Turističke zajednice Ravni kotari uz potporu Hrvatske turističke zajednice.

Gastro festival „Bukara“ je privukao brojne strane i domaće goste kao i lokalne stanovnike, gradskom šetnicom je u subotu prodefiliralo preko pet stotina posjetitelja. Moglo se na gradskoj šetnici čuti raznih jezika od engleskog, njemačkog, francuskog što jako veseli… Svi oni imali su priliku degustirati raznu autohtonu hranu i pobliže se upoznati sa lokalnom kuhinjom i lokalnim delicijama, osim hrane mogla su se degustirati razna vrhunska vina lokalnih proizvođača, te su posjetitelji imali priliku kupiti autentične lokalne proizvode direktno od proizvođača. Osim bogate ponude raznovrsnih autohtonih gastro delicija na „Bukari“ su prezentirani stari običaji, pjesme i plesovi.

Na festivalu je sudjelovalo preko 30 izlagača koji su svoje proizvode i usluge predstavili na štandovima postavljenima duž čarobne, ljetom okupane gradske šetnice. Na štandovima su se mogli pronaći raznovrsni proizvodi kao što su domaći sirevi, med, džemovi, rakije, vina, suhomesnati proizvodi, suveniri te razni drugi proizvodi vezani uz lokalnu kulturu i tradiciju. Također svi prisutni su se zabavljali do ranih jutarnjih sati uz koncert Ante Chasa.

 

 

 

24. srpanj 2024 08:26