StoryEditor
RegionalLOVAČKI SAVEZ ZADARSKE ŽUPANIJE ORGANIZIRAO LOVNO - KINOLOŠKI KUP

Na ¨Hubertu¨ najbolji Marino Pernar

Piše Branko BOŽIĆ
5. listopada 2019. - 22:40
IMG_6577.JPG

U organizaciji Lovačkog saveza Zadarske županije i njegovih čelnika predsjednika Damira Perića i tajnika Roka Pavića i njihovih suradnika te uz tehničku podršku na terenu od strane lovaca zadarske Lovačke udruge ¨Diana¨ i njezinog tajnika Ivana Posavca, ove je subote održano takmičenje lovaca i pasa u tradicionalnom lovno-kinološkom kup u čast biskupa i zaštitnika lovaca sv. Huberta. Riječ je o lovno-kinološkoj manifestaciji koja je od davnina prepoznata u čitavom svijetu pa tako i u Hrvatskoj kao kraljevska disciplina. Ona uz ostalo istinski ističe povezanost i umješnost lovca i njegovog psa, poznavanje lovačke vještine, opreznost u rukovanju oružjem te se ogleda u praktičnom lovu.

Natjecanje kojem su pristupili lovci sa njihovim psima iz većeg broja Lovačkih društava s prostora Zadarske županije, održano je u idealnim terenskim i vremenskim prilikama na lovnim terenima bogatim divljači u zajedničkom lovištu XIII/122 ¨Škabrnja-Zemunik¨ veličine 7535 hektara. Uz sve mjere predostrožnosti na terenu, posao se od početka do kraja pod budnim okom predsjednika LSZŽ Damira Perića, više nego uspješno odvijao u jednoj lovno-kinološkoj bateriji.

Po ocjeni iskusnih lovno-kinoloških sudaca Davora Vranića  i Josipa Vrkljana prvo mjesto pripalo je po treću godinu zaredom prekaljenom lovcu i kinologu Marinu Pernaru iz mjesta Povljana na otoku Pagu, inače članu LD¨Kamenjarka Pag¨.Pernar je sa kujom njemačkom kratkodlakom ptičarkom pod imenom ¨Numa od Piteše¨ osvojio 96 bodova. Drugo mjesto sa 82 boda sa psom njemačkim kratkodlakim ptičarom pod imenom ¨Tango od Mataka¨ pripalo je Anti Mataku članu LD ¨Kobac Ražanac¨, dok je treću poziciju sa 81 bodom osvojio sa psom engleskim seterom pod imenom ¨Tim Bela Dalmatinska¨ Josip Kovačević član LD ¨Kuna¨ Poličnik¨. Četvrta rezervna pozicija pripala je takmičaru Ivici Stuliću članu LD ¨Jarebica 1924¨ Nin. On je sa psom njemačkim kratkodlakim ptičarom pod imenom ¨Jack od Stulića¨ osvojio 67 bodova. Osvajači triju prvih mjesta predstavljati će Lovački savez Zadarske županije na Državnom kupu Sv. Hubert,  koji će se kao što je poznato na ponos lovaca i kinologa Zadarske županije, ove godine održati na terenima LD ¨Jarebica Biograd¨ tijekom petka i subote 8 i 9 studenog.

Medalje i pehare najuspješnijima na prigodan je način uručio predsjednik LSZŽ  Damir Perić. On je također prvoplasiranom Pernaru udijelio i novo lovačko odijelo.Za pripomoć u organizaciji manifestacije podijeljene su zahvalnice, dar LSZŽ.Njih su iz ruku tajnika Roka Pavića dobili zadarsko LD ¨Diana¨, Davor Vranić, Josip Vrkljan, Dragan Marušić, Zoran Krizman, Ferdinand Banić, Josip Gambiraža, Ivan Posavec, Ervin Mrkić Pestić, Silvano Ikić, Šime Pešić, Damir Pešić, Paolo Surać, Ante Matak, Ivica Stulić, Marino Pernar i Josip Kovačević.

Zatvarajući lovno-kinološki kup ¨Sv.Hubert¨ predsjednik Perić se prigodnim riječima obratio okupljenima.

- Svi vodiči bili su korektni  te su sa dobrim i izučenim psima odradili izvrsno svoj posao a što su naravno potvrdili i suci natjecanja. Sucima posebno zahvaljujem na odrađenom fer i korektnom poslu. Vama predstavnicima naše Županije želim da nas na državnom prvenstvu u lovištima Biogradske ¨Jarebice¨ predstavite u što boljem i ljepšem svijetlu u što ne sumnjam da ćete i učiniti.Koristim priliku također da se najtoplije zahvalim našim vrijednim domaćinima članovima lovcima LD ¨Diana¨ Zadar.Svima vama poštovani lovci i kinolozi na posljetku bih poželio izobilje zdravlja i sreće u osobnim životima uz želju da se naredne godine u istom natjecanju nađemo u još masovnijem broju, kazao je predsjednik Damir Perić, čije su riječi okupljeni popratili velikim pljeskom.

Ovogodišnji lovačko-kinološki kup ¨Sv. Hubert¨ na kraju je okončan zajedničkim ukusnim lovačkim ručkom unutar OPG-a-izletište ¨Markica¨ u  općini Galovac.

Izdvojeno

11. srpanj 2020 15:45