StoryEditorOCM
RegionalSINOĆ JE BUKNULO

Na Hvaru i dalje gori; požar kod Starog Grada trenutačno gasi 50 vatrogasaca i tri kanadera. Vatra stigla i do bivše streljane...

Piše PSD, Hina
19. kolovoza 2021. - 09:50

Požar koji je noćas buknuo na Hvaru kod Starog Grada na rtu Kabal gasi 50 vatrogasca s 20 vatrogasnih vozila, a jutros su u pomoć stigla i tri kanadera, izvijestili su u četvrtak u županijskom vatrogasnom operativnom središtu u  Splitu.

Vatrogasci kažu da vatrena stihija ne ugrožava stambene objekte te vjeruju da će u poslijepodnevnim satima požar biti pod kontrolom.

Na području Rudina kod Kaštela noćas su izbila dva požara, ali su brzom intervencijom 44 vatrogasca s 22 vozila lokalizirani tijekom noći, rekli su u vatrogasnom središtu.

Na jednom od tih požara izgorio je jedna hektar niskog raslinja,  a u drugom je požaru vatrena stihija opožarila oko tri hektara niskog raslinja zahvativši i nekoliko maslina te jedan vinograd.

Dalmatinski portal javlja kako je vatra došla i do bivše streljane, gdje su se započeli aktivirati zaostali meci. Sumnja se kako je vatra izbila zbog vatrometa ili signalne rakete, no uzrok će se moći utvrditi tek kad se požar ugasi.

26. travanj 2024 23:41