StoryEditorOCM
RegionalU BOLNICI

Na otoku Cresu teško ozlijeđena starija Njemica, ispala iz prikolice traktora koji je neregistrirano radio kao turistički vlakić

Piše HINA
8. srpnja 2021. - 18:32

Njemačka državljanka (62) teško je ozlijeđena kad je u Belom na otoku Cresu ispala iz prikolice priključene za traktor kojim je, kao neregistriranim turističkim vlakićem, upravljao 38-godišnjak ne prilagodivši vožnju uvjetima na cesti, izvijestila je primorsko-goranska Policijska uprava.

Kako su danas izvijestili iz policije, nesreća se dogodila prije dva dana, kada je po lokalnoj cesti Beli - kamp Brajdi 38-godišnjak vozio traktor s priključnim vozilom. U vozilu je bilo četvero njemačkih turista, a 62-godišnjakinja je zbog vožnje neprilagođene uvjetima na cesti, po kamenju i neravnim površinama, ispala iz vozila te se ozlijedila.

Prevezena je u riječku bolnicu, u kojoj su joj dijagnosticirane teške ozljede.

Očevidom je utvrđeno da je "vlakić" bez tehničkog pregleda, neregistriran i bez obveznog osiguranja, a 38-godišnjak ga je samoinicijativno prenamijenio - od traktora s priključnim vozilom u tzv. turistički vlakić.

Vozač je kazneno prijavljen zbog izazivanja prometne nesreće te je prekršajno kažnjen u skladu sa Zakonom o sigurnosti prometa na cestama i Zakonom o obveznim osiguranjima u prometu.

Obavijest o tome da nije imao ni odobrenje za obavljanje djelatnosti prijevoza osoba proslijeđena je u mjerodavnu jedinicu lokalne samouprave, priopćili su iz policije.
 

23. travanj 2024 10:23