StoryEditorOCM
RegionalMINISTAR NA UGLJANU

Na ovom dijelu Jadrana nijedan otok nema tako luksuzni resort. Svaka od 21 vile može imati svoga vlasnika, ali se može i iznajmljivati

Piše Naši Školji
21. srpnja 2024. - 08:23

Dvije i pol godine nakon početka gradnje, na zapadnoj strani otoka Ugljana, u mjestu Guduće, svečano je otvoreno turističko naselje “Lioqa Resort”, javlja portal Naši Školji.

Prvo naselje takvoga tipa s pet zvjezdica nije samo prvo na Ugljanu i u Općini Preko nego i na otocima zadarskoga arhipelaga, a kako je ustvrdio načelnik Općine Preko Jure Brižić, osim južnijih Brača i Hvara, na ovom dijelu Jadrana nijedan otok nema tako luksuzni resort.

– Ekskluzivno, kvalitetno i održivo! To je “Lioqa Resort”, koji je nakon dugog procesa gradnje i puno problema napokon ugledao svjetlo dana, a s velikim zadovoljstvom mogu najaviti da ćemo za godinu dana u Preku dobiti i hotel “Hilton” sa četiri zvjezdice, podsjetio je Brižić.

Prema riječima Ludovita Černaka, člana uprave slovačkoga Sitno Holdinga, glavnog investitora u “Lioqa Resort”, partnerima je bio cilj stvoriti luksuznu oazu namijenjenu ljubiteljima i štovateljima prirode.

- Željeli smo napokon pokazati da je Hrvatska destinacija premium turizma. Od svojih klijenata zato želimo da poštuju našu viziju i prirodu u kojoj se nalazimo i pokažu nam povjerenje u prezentaciji Hrvatske, istaknuo je.

Dodao je da su počeli primati prve goste, a resort je od jučer službeno otvoren, i to ne samo za njihove goste u vilama nego su ostalim sadržajima, poput plaže ili restorana, dobrodošli svi.

- Svaka od 21 vile može imati svoga vlasnika, ali se preko sezone može i iznajmljivati. Naši investitori nisu čisti kupci nekretnina, nego ulagači koji žele svoj novac oplemeniti. Otvoreni smo svima, osobito lokalnom stanovništvu koje može uživati u svim našim pogodnostima. Nema ograda, prepreka ili ograničenja, poručio je.

image

Ludovit Černak, slovački investitor u otok Ugljan

Privatna Arhiva/Slobodna Dalmacija

Otvorenju je prisustvovao i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić, koji je naglasio da su otoci zadarskoga arhipelaga pravi turistički biseri.

– Godinama težimo poboljšanju strukture našega turizma, a upravo bi se ova investicija, vrijedna više od 40 milijuna eura, trebala pokazati kao zalog nove, više kvalitete domaće turističke ponude, ustvrdio je ministar Erlić.

Direktor TZO Preko Ivan Košta smatra da je “Lioqa Resort” nadogradnja u smještajnim kapacitetima najviše kategorije, čega je dosad na otoku nedostajalo.

– Ovakvi kapaciteti produžuju sezonu, što nam je jako važno jer imaju dodanu vrijednost i usluge. Sezona je kod nas još uvijek vezana na letove iz Zadra i Splita i dosta dugo traje, no nadamo se da ćemo s ovakvom ponudom dobiti održiviju turističku sliku na otoku, koju mi svakako podržavamo, dodao je Košta.

Sličnih je stavova i Mihaela Kadija, direktorice Turističke zajednice Zadarske županije, koja drži da je premium turizam danas prisutan u svakom kutku županije.

– To je niša koja na tržištu najbolje prolazi, a mi smo do sada za takve investicije bili pomalo uskraćeni. Ova je investicija održiva i skladno se nadovezuje na lokani okoliš, tako da se s pravom želimo nadati jednoj uspješnoj i kvalitetnoj priči koja će turizam zadarskoga arhipelaga podignuti na novu razinu, napomenula je Kadija.

“Lioqa Resort” je boutique privatno naselje s pet zvjezdica koji se sastoji od 21 luksuzne vile smještene uz plažu. Projektirao ga je poznati španjolski arhitekt Carlos Lamas, koji potpisuje mnoge moderne vile smještene u svjetskim destinacijama – od Marbelle u Španjolskoj do obala Južne Amerike.

Vile imaju panoramski pogled na more, infinity bazene, vrhunski dizajniran interijer s rješenjima za pametne kuće i mogućnost odabira vlastite spa zone ili kina.

Naselje ima jugozapadnu orijentaciju i prostire se na četiri hektara, projekt je na zahtjevnom tržištu ekskluzivnih nekretnina dosad izazvao velik interes, a vlasnici imaju mogućnost ulaska u sustav iznajmljivanja Sitno Holdinga i prodajnog partnera, tvrtke Colliers. Primjenjivanje takvog sustava znači da će vila biti dostupna za najam, a vlasnici biraju koji tjedni se mogu rezervirati za goste. Svime će upravljati operater turističkog naselja koji će vlasnicima osigurati dodatni prihod kada ne koriste vilu, donosi portal Naši Školji

07. rujan 2024 17:38