StoryEditorOCM
RegionalMANIFESTACIJA

Na PagArtFestivalu nastupili orguljašica Ljerka Očić te oboist Branko Mihanović

Piše Zadarski.hr/Lucija Paunović
13. kolovoza 2022. - 13:48

Na otoku Pagu svake se godine održava umjetnička manifestacija PagArtFestival. Zahvaljujući trudu Umjetničke organizacije i Kazališne družine „Lovro&Nina“, festival se održava već 24. put.

Nakon velebnog recitala pijanista Lovre Pogorelića, koji je otvorio festival, i recitala sjajnog violončelista Vlorenta Xhafaja te pretpremijere predstave Iluzije na programu PagArtFestivala sljedeći su bili orguljašica Ljerka Očić te oboist Branko Mihanović.

Ovi proslavljeni glazbenici za publiku su izveli program naslovljen Musica affetuosa koji se sastojao od djela baroknih majstora kao što su: Frescobaldi, Sorkočević, Zipoli, Geminiani...

Nastupili su u crkvi Marijinog uznesenja na Pagu te su popunili cijelu crkvu ne samo mnoštvom ljudi već i svojom karizmom i odličnom energijom koja se širila uz pomoć glazbe.

Za kraj festivala publiku očekuje mladi gitarist Luka Lovreković, a neke od skladbi koje će izvesti će biti: Rossiniana Giulianija, Intermezzo l Poncea i Chameleon Krešimira Klarića.

Nastupit će 17. kolovoza na omiljenoj festivalskoj destinaciji, u Starom Gradu Pagu, gdje se, zahvaljujući otvorenosti prostora, priroda povezuju s glazbom.

 

19. travanj 2024 02:34