StoryEditorOCM
RegionalU ZNAK SJEĆANJA

Na Uskrsni ponedjeljak u Vukšiću je služena misa za sve poginule hrvatske branitelje i civilne žrtve rata

Piše M- Ledenko Mane
6. travnja 2021. - 12:12

Na Uskrsni ponedjeljak u župnoj crkvi sv. Mihovila u Vukšiću, služena je misa za sve poginule hrvatske branitelje i civilne žrtve rata župe sv. Mihovil Lišane. Misno slavlje predvodio je župnik fra Božo Mandarić u koncelebraciji s fra Branimirom Šegotom. Bilo je lijepo vidjeti zajedno mještane Vukšića, Lišana, Bulića, Provića i Ostrovice , kako su zajedno sabrani u Kristu molili za sve poginule hrvatske branitelje i civilne žrtve rata .

- Mi danas slavimo Kristovu pobjedu , Kristovo uskrsnuće i to ispovjedamo. Pogledajmo današnji dan , jer znamo da Bog nije uzalud uskrsnuo i podnio muku za naše spasenje .Danas molimo za sve naše pokojne hrvatske branitelje i civilne žrtve rata u cijeloj našoj župi.Onda kada je bio strah za vlastiti život imali smo povjerenje u Boga. Tada se vidjelo koliko je važna vjera u usrksnuće i život vječni.Da nismo imali vjere u uskrsnuće, ostavili bi smo svoje poginule hrvatske branitelje negdje po strani. Neka uskrsli Gospodin uzme sve naše strahove i neka nam da čvrstu vjeru da budemo radosni s njim- rekao je na kraju fra Božo Mandarić.

Na kraju misnog slavlja fra Božo Mandarić ispred centralnog križa dao je odriješenje za sve poginule hrvatske branitelje i civilne žrtve rata. U župi je poginulo četrnaest hrvatskih branitelja i ubijeno je šesnaest civila, svi žitelji su bili prognani, sve kuće zapaljene, crkve minirane i srušene do temelja.

19. travanj 2024 05:34