StoryEditorOCM
RegionalPRIMITE NA ZNANJE

Na zadarskim otocima započinje provođenje deratizacije i dezinsekcije 

Piše Naši školji
13. travnja 2020. - 11:20

Od 14. do 17. travnja Pecto d.o.o. Sanitarna zaštita okoliša provodit će na području Općine Preko proljetnu sustavnu deratizaciju i larvicidnu dezinsekciju, pišu Naši školji.

Za provedbu radova koristiti će se isključivo pripravci proizvođača koji su registrirani za tu namjenu te posjeduju rješenja Ministarstva zdravstva i ostale potrebne dozvole za primjenu u Republici Hrvatskoj. Svi pripravci će se primjenjivati sukladno uputama proizvođača, pravilnima struke te prema preporukama Programa mjera obvezatne preventivne deratizacije za područje Općine Preko u 2020. godini.

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju za sljedeći povoljniji termin.

Sustavna deratizacija će se provoditi rasutim i parafinskim mamcima koji će se postavljati na privatne i javne površine, dok će se larvicidna dezinskecija provoditi tabletama (larvicidima).

Kako bi se zadane mjere provele uspješno, potrebna je suradnja svih stanovnika Općine Preko te pridržavanje sljedećih mjera: onemogućiti djeci pristup otrovima, onemogućiti domaćim životinjama pristup otrovima te ne dirati i premještati zatrovane meke .

Dodatne informacije mogu se dobiti od Ante Žilića 099 495 2192.

Raspored deratizacije i dezinsekcije:

14. travnja MO Ugljan

15. travnja MO Lukoran

16. travnja MO Poljana, MO Sutomišćica, MO Ošljak, MO Rivanj i MO Sestrunj

17. travnja MO Preko 

20. travanj 2024 03:46