StoryEditorOCM
RegionalJAVITE SE!

Nakon COVID godine i odgode svih manifestacija, Županija objavila novi javni poziv za financiranje programa u kulturi, prosvjeti, sportu...

Piše Zadarski.hr
30. rujna 2021. - 10:22

Zadarska županija objavila je Javni poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi, prosvjeti, športu i tehničkoj kulturi Zadarske županije za 2022. godinu. S obzirom na prošlogodišnju situaciju s pandemijom, natječaja nije ni bilo, pa se ove godine iz županije nadaju većem broju prijava.

Prijave projektnih i programskih aktivnosti mogu podnijeti ustanove, umjetničke organizacije, samostalni umjetnici te ostale pravne i fizičke osobe, ako će se njihove projektne aktivnosti odnositi na javne potrebe od interesa za Županiju kao cjelinu,  u područjima kulture, športa, tehničke kulture te područje prosvjete.

- Želimo barem malim iznosima pomoći udrugama u našoj Županiji da ostvare svoje planove i da projektima obogate svoje mjesto i usreće pojedince. Pomažemo programe amaterskih udruga, ali gradova i općina, zatim filmske, video, TV i radio programe, nakladničku djelatnost, ali i razne projekte vezane za djecu s teškoćama u razvoju te darovitu djecu.  Sredstava ima i za promicanje športa i športskih aktivnosti kod djece, mladeži i studenata, za športsku pripremu, domaća i međunarodna natjecanja, aloi i za programe odgoja, obrazovanja i osposobljavanja djece i mladeži za stjecanje tehničkih, tehnoloških i informatičkih znanja i vještina te još mnogo toga – rekao nam je županijski pročelnik za društvene djelatnosti Ivan Šimunić te dodao kako su detalji vezani uz poziv na službenim stranicama Županije.

Rok za podnošenje prijava je od dana objave natječaja do 11. listopada 2021. godine.

20. travanj 2024 17:41