StoryEditorOCM
RegionalODLIČAN USPJEH!

Nakon prosvjeda roditelja i nastavnika omogućena državna natjecanja: Karlo Fuzul iz Biograda osvojio prvo mjesto iz engleskog jezika!

Piše Zadarski.hr
29. listopada 2020. - 17:46

Zbog epidemiološke situacije školska državna natjecanja su bila otkazana, ali nakon što su roditelji, učenici i nastavnici protestirali Agencija za odgoj i obrazovanje je odlučila održati natjecanje iz engleskog jezika, on-line i to u odgođenom terminu. 

U srednjim školama natječu se učenici 2. i 4. razreda na listama A (gimnazije), B lista (ostale škole) i C lista (učenici školovani na engleskom)

Karlo Fuzul, učenik 2. razreda biograske srednje škole, smjera ekonomist, natjecao se na listi B za druge razrede i osvojio 95 boda: 50 bodova nosio je ispit, 25 bodova sastavak i 25 usmeno izlaganje. Radi usporedbe, 1. na listi A-gimnazija imala je 98, a drugoplasirana 92, i na toj listi gimnazija bio bi 2. u državi. 

image
Karlo Fuzul
Privatni Album

Njegova je mentorica bila Zrinka Škara, prof. engleskog i francuskog jezika.

Državno natjecanje održavalo se dva dana 28. (sastavak i test) i 29. (usmeno izlaganje putem videokonferencije na zadanu temu koja se izvlačila - Cyberbullying) listopada 2020.

26. travanj 2024 09:42