StoryEditorOCM
RegionalDOBRA VIJEST

Nastavlja se projekt Zaželi „Korak naprijed“, program zapošljavanja žena na području grada Benkovca. Posao je našlo njih 15!

Piše Zadarski.hr
17. ožujka 2023. - 17:46
Benkovac, 300921. Ravni kotari kao turisticka destinacija danas su u Benkovcu predstavljeni agentima velikih kruzerskih kompanija od Istre do Dubrovnika. Njihov posjet organiziran je u sklopu europskog projekta Ecowaves. U sklopu predstavljanja odrzana je i utrka puzeva.Jure Miskovic/Cropix/Cropix

Cilj projekta je zapošljavanje 15 žena koje će skrbiti o 90 krajnjih korisnika, sprječavanje njihove socijalne isključenosti i povećanje kvalitete života. 

“U smislu održavanja stambenog prostora, dostave lijekova i namirnica, plaćanje računa, pružanje psihosocijalne podrške kroz razgovor i druženje s korisnicima, briga o higijeni korisnika, posredovanje u ostvarivanju njihovih prava- kaže koordinatorica na projektu Tajana Brkljača

Žene će biti zaposlene na period do 6 mjeseci, dok provedba projekta traje ukupno 8 mjeseci. Benkovac je ovaj projekt provodio 2020. godine, dvije i pol godine kada se vodilo računa o 40 korisnika. Sada je broj veći.

“Potreba je velika jer je ovo područje koje je ruralno i dosta je teško pristupiti, pogotovo starijim ljudima, posjet doktoru, doći do lijekova, nema uređenih autobusnih linija. Potreba je velika i velik broj imamo starih i nemoćnih na našem području kaže Brkljača.

Vrijednost projekta je 98 427 eura, 85 % sredstava sufinancirano je sredstvima iz Europskog socijalnog fonda, dok je 15% osigurano iz Državnog proračuna. Korisnik bespovratnih sredstava je Grad Benkovac, partneri na projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Zadar ispostava Benkovac, Hrvatski zavod za socijalni rad te Centar za pružanje usluga u zajednici Sveti Ante Benkovac.

18. travanj 2024 13:41