StoryEditorOCM

Nedjelja će biti idealna za šetnju, a idući tjedan donosi pogoršanje vremena: evo velike višednevne prognoze za cijelu Dalmaciju

Piše PSD
23. listopada 2021. - 14:01

Pretežno sunčano mjestimice s umjerenom naoblakom, ujutro u unutrašnjosti ponegdje i maglom. Na kopnu će vjetar biti uglavnom slab, u gorju do umjeren sjeveroistočni, a na Jadranu će puhati umjerena i jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima. Najniža jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti od 0 do 5 pa je moguć mraz, a duž obale između 11 i 14 °C. Najviša dnevna na kopnu od 10 do 15, a duž obale i na otocima između 16 i 20 °C, navodi DHMZ u svojoj prognozi za nedjelju.

- Ako za vikend idete na put, probleme bi vam mogla stvarati jaka bura, na udare ponegdje i olujna, osobito podno Velebita. Pritom subota donosi postupan prestanak oborine i razvedravanje, ali na jugu još lokalno moguće i izraženije pljuskove s grmljavinom.

image
D H M Z

Nedjelja i ponedjeljak bit će većinom sunčani, no ujutro hladniji, na kopnu i osjetno te mjestimice i magloviti.

Od utorka opet raste vjerojatnost za nestabilnije i nešto oblačnije vrijeme, ponegdje uz malo kiše - navela je za HRT dr. sc. Petra Mikuš Jurković iz DHMZ-a.

image
H R T

"Ako za vikend planirate aktivnosti na otvorenom i priželjkujete stabilne vremenske prilike - nedjelja će biti znatno povoljnija, ali na moru i vjetrovitija, na kopnu ujutro hladnija. Na Jadranu većinom sunčana nedjelja bit će vjetrovitija, mjestimice uz jaku buru s olujnim udarima koja će u sunčani ponedjeljak oslabjeti.

image
H R T

U utorak će oblaka biti više, pa raste vjerojatnost i za mjestimičnu kišu, osobito na sjevernome Jadranu. U utorak je kiša moguća i ponegdje na kopnu. Prije toga stabilno i uglavnom sunčano, no ujutro hladno, mjestimice uz mraz i maglu, početkom tjedna moguće i dugotrajniju, te će stoga i dnevni porast temperature zraka ovisiti o njenoj rasprostranjenosti.", prognozirala je Petra Mikuš Jurković.

A evo i prognoze za cijeli idući tjedan: 

image
D H M Z
image
D H M Z
image
D H M Z
image
D H M Z
image
D H M Z
image
D H M Z
image
D H M Z
image
D H M Z
image
D H M Z
image
D H M Z
image
D H M Z
image
D H M Z
image
D H M Z
19. travanj 2024 03:15