StoryEditorOCM
RegionalVIRSKA OPORBA: "KAPOVIĆ JE SUMRAK ZA OTOK I MRAK ZA DRŽAVU"

"Neka imenom i prezimenom kaže tko je u Zadarskoj županiji primio milijun eura mita!"

28. kolovoza 2018. - 14:57
vir_bez_podjela2-280818

Načelnik Vira Kristijan Kapović potiče nezakoniti rad Općinskog vijeća, a zahvaljujući inertnosti državnog aparata, radi što ga je volja na štetu otoka Vira. Kapović je sumrak za otok Vir, a mrak za državu, najveći problem mu predstavljaju investitori. Dok drugi načelnici daju zemljište za jednu kunu da privuku investitore, on čini sve i troši milijune kuna da ih sprječava, izjavila je Jadranka Okreša, virska oporbena vijećnica i članica Udruge "Vir bez podjela".

Virska oporba je konferenciju za novinare održala u Zadru, dan prije svečane sjednice i proslave Dana Općine Vir.

Okreša je navela da se sjednice OV sazivaju nezakonito, te se u dostavi vijećničkih materijala vrši selekcija vijećnika, zabranjuje dolazak slušateljima na sjednice, vijećnike se sprječava da govore, bez temelja se izriču stegovne mjere.

-Pozivamo na reakciju Ministarstvo uprave i Ministarstvo financija, kojima smo dostavili stotine stranica materijalnih dokaza i koja su do najsitnijih detalja upoznata s eklatantnim kršenjem pozitivnih propisa i samovoljom lokalnog šerifa Kristijana Kapovića, rekla je Okreša.

-Po izjavi načelnika Kapovića, odgovorna osoba u Zadarskoj županiji zaradila je nevjerojatnih milijun eura na izdavanju građevinske dozvole privatnom investitoru koji na Viru želi graditi benzinsku postaju. On zna tko je ta osoba i mi ga pozivamo da o tome obavijesti policiju i državno odvjetništvo jer neprijavljivanjem čini kazneno djelo, a policiju i državno odvjetništvo pozivamo da reagiraju na Kapovićeve navode i utvrde sve okolnosti o kriminalu o kojem govori načelnik Kapović. Neka institucije kazne ili primatelja mita ili Kapovića ako govori neistine, rekao je na konferenciji za novinare Frane Vučetić smatrajući da je Kapović najbolji primjer lokalnog šerifa:

-Sjetimo se terorističkog čina blokade Virskog mosta. Da je 1991. godine blokirao nekakav most ili cestu, bio bi proglašen četnikom, neprijateljem hrvatske države i završio bi u zatvoru. Ovako, Kapović radi što ga je volja, a zanima nas što bi o njegovoj samovolji mogao reći jedan od posebnih savjetnika predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović. Teško je za povjerovati da će, nakon političkog mentora i posebnog izaslanika premijera, legalitet i podršku šerifu Kapoviću dati i posebni savjetnik predsjednice RH, izjavio je Frane Vučetić.

Načelniku Kapoviću su s presice Igor Vučetić, Frane Vučetić i Jadranka Okreša, te Željka Crnjak i Josip Bašić uputili vijećničko pitanje tražeći od njega da odgovori: koje su to institucije Zadarske županije i represivnog aparata sudjelovale u organiziranom kriminalu građevinske mafije, te izdavanju građevinske dozvole investitoru benzinske crpke i tko je, imenom i prezimenom, primio mito.

 

20. travanj 2024 15:34