StoryEditorOCM
RegionalSPASITELJI IZ AUTA

Nema do Dalmatinaca: ‘Momak je poplavio, bio je mrtvo tijelo. Trčala je s njim na Hitnu kada su joj oni stali u pomoć‘

Piše Božidar Lončar
6. srpnja 2023. - 10:26

Nakon što smo vidjeli objavu na Facebooku u grupi "Grad Omiš to smo mi" u kojoj se jedna građanka htjela zahvaliti empatičnom dvojcu koji su odlučili pomoći ženi s djetetom s kojima je žurila na Hitnu pomoć, kontaktirali smo obje strane da nam ispričaju što se događalo u gradu uz Cetinu. 

Sestra spomenute žene objavom na društvenoj mreži htjela je pronaći osobe koje su u tim dramatičnim trenucima odlučili nesebično pomoći.

- Tražim dvoje ljudi u malom sivom autu koji su večeras oko 20 sati stali nasred ceste mojoj sestri koja je nosila sina i trčala prema Hitnoj. Voljeli bismo im zahvaliti i odužiti se, jer u panici nije uspjela reći niti hvala.

S obzirom na stanje u kakvom je bila nismo bili sigurni da je malo i sivo auto. Ali znamo da su u njemu bili muško i žensko - navodi se u objavi na Facebooku.

image
Facebook ‘Grad Omiš to smo mi‘/Screenshot

Ujutro su pronađeni "samaritanci", sa ženom koja je napisala objavu smo stupili u kontakt i prepričala nam je što se dogodilo:

- Bili smo u gradu i sve je bilo dobro. Nećak je rekao da će staviti tetovažu.  Kad je sjeo u stolicu, rekao je da mu je loše.

Prošetali smo se i sjeli na klupu. Odjednom su mu poplavile usne i bio je mrtvo tijelo.

Sestra je sa sinom krenula prema Hitnoj u Omišu. Mahala je da joj netko stane. Zvala sam Hitnu.

Građani koji su bili u sivom automobilu ispričali su nam što se potom dogodilo:

- Vraćali smo se iz Splita, stali smo na pješačkom prijelazu na Fošalu i vidjeli ženu s djetetom. Pustili smo je u auto i momak je došao sebi. Odveli smo je na Hitnu pomoć u Omišu.

Danas smo se čuli i rekli su nam kako je sve dobro. Auta su je mimoilazila, to ne mogu vjerovati - istaknula je naša sugovornica.

03. svibanj 2024 10:19