StoryEditorOCM
RegionalVIĐEN U NJEMAČKOJ?

Nenad Periš prokomentirao informaciju da je njegov Matej navodno viđen u Münchenu, otkrio i gdje se nalaze njegova putovnica i osobna iskaznica

Piše Ivica Marković/SD
12. veljače 2022. - 22:14

Prije nekoliko dana, kao grom iz vedra neba u medijima iz regije "eksplodirala" je informacija da je u Mü​nchenu viđen muškarac "isti kao Matej Periš" koji je u noći s 30. na 31. prosinca prošle godine nestao u Beogradu.

"Matejevo viđenje" u Bavarskoj prijestolnici, na Instagramu je opisala neimenovana manekenka iz Hrvatske, koja je napisala da je u Mü​nchenu uočila muškarca koji je "isti Matej".

"Upravo sam se susrela s osobom koja izgleda isto kao on, tri puta u centru Mü​nchena", napisala je manekenka misleći na Mateja Periša.

Ona se u istoj objavi prethodno raspitala zna li netko koliko je Matej visok.

"Dečko kojeg sam srela je moje visine, oko 183 centimetra, možda i viši", navela je ona.

Istaknula je da je vidjela muškarca koji vrlo sliči Mateju dok je stajao ispred bivšeg restorana "Opatija" i dizao novac s bankomata.

Zamolila je sve koji znaju koliko je Matej visok da joj se jave putem Instagrama.

"Da ne bude zabune, ukoliko je netko upućen neka mi javi u privatne poruke. Kako bih ja mogla kontaktirati nadležne organe", napisala je tada manekenka čiji identitet nije objavljen.

Ova vijest koja bi potencijalno mogla biti spasenje za Nenada Periša, Matejeva oca koji je već više od 40 dana u Beogradu, gdje traži svoga sina, za njegovu obitelj još uvijek nije službeno potvrđena ili odbačena kao neistinita.

– Jedino što mogu kazati je to da sam kontaktirao srbijansku policiju, koja je o svemu odmah izvijestila hrvatsku policiju, a oni su kontaktirali njemačku policiju. Još uvijek nemam nikakvog odgovora na tu informaciju iz Münchena.

Jedino što mogu reći jest to da su Matejevi osobni dokumenti jednim dijelom kod kuće u Splitu (putovnica), a Matejeva osobna iskaznica je kod mene.

Sve mi to daje sumnju da se radi o nekoj drugoj osobi koja podsjeća na Mateja, jer zaista ne znam kako bi Matej uspio doći iz Beograda u ​München bez osobnih dokumenata – pojasnio nam je Nenad Periš, kojeg smo jučer kontaktirali u Beogradu.

Nenad Periš eventualne informacije o "slučaju München" očekuje u ponedjeljak ili utorak, jer je sada vikend. Isto tako, Nenad Periš ne zna ništa o djevojci koja je Mateja "vidjela" u Münchenu.

– Zaista ne znam tko je ona i sve ovo što sam doznao o "slučaju München" doznao sam iz medija, kao i svi ostali.

Što se same istrage u Srbiji tiče mogu reći da nema ništa nova, na istim smo pozicijama kao i prije tri dana, kada smo se posljednji puta čuli. Dao Bog da vam mogu javiti informaciju koja bi nam svima razgalila srca – zaključio je Nenad Periš.

19. travanj 2024 05:04