StoryEditorOCM
RegionalU OPĆINI VRSI

Nezavisni Luka Perinić nadmoćno pobijedio HDZ-ovu Sandru Vukić

Piše Toni Perinić/Vrški glasnik
17. svibnja 2021. - 09:03

Državno izborno povjerenstvo objavilo je večeras oko 22 sata prve privremene rezultate lokalnih izbora prema kojima Luka Perinić voljom i željom žitelja Općine Vrsi ostaje načelnik i iduće četiri godine. U političkoj areni, Periniću se suprotstavila HDZ-ova veteranka i nekadašnja načelnica Sandra Vukić, koja nije uspjela u svojoj namjeri da ponovno zauzme čelnu poziciju u Općini Vrsi.

Luka Perinić osvojio je nadmoćnih 78 posto glasova birača dok je Sandra Vukić osvojila tek 21 posto. Liste za Općinsko vijeće ostvarile su sličan rezultat – Nezavisna lista Luke Perinića ostvarila je 77,16 posto glasova birača, a Hrvatska demokratska zajednica 22,83 posto. Svoju građansku dužnost ispunilo je 1241 mještanin Općine Vrsi, što je 63,77 posto od ukupnog broja.

- Zahvaljujem svim mještanima Općine Vrsi koji su još jednom prepoznali kvalitetu našeg programa i shodno tome odlučili krenuti u smjeru progresivnog razvoja Vrsi i Poljica. U kampanji smo isticali zajedništvo i brigu za naše najmlađe sumještane kao najbitnije čimbenike zbog kojih smo u politici, a nakon ovako odličnog izbornog rezultata nećemo zabušavati ni dana, već sutra nastavljamo raditi gdje smo stali – za bolju budućnost naše djece, rekao je novi-stari načelnik Luka Perinić nakon proglašenja izbornog rezultata i u maniru pravog džentlmena poželio uspjeh protukandidatkinji Sandri Vukić (HDZ) u daljnjem životu i karijeri.

Prema prvim, neslužbenim informacijama, Nezavisna lista može računati na sedam vijećničkih mandata dok HDZ ostaje na dva vijećnika, što je jedan od najlošijih rezultata te stranke u Zadarskoj županiji. Iako su mještani još jednom rekli „ne“ bahatosti Sandri Vukić, HDZ-ov kandidat za župana, Božidar Longin u Vrsima je ostvario najbolji rezultat osvojivši 34,73 posto, a prati ga nezavisni dr. Ivica Žuvela sa 25,78 posto. SDP-ov Zlatko Marasović ostvario je 10,79 posto glasova birača, dok svi ostali kandidati imaju sličan izborni rezultat. Kako neslužbeno doznajemo iz županijskog HDZ-a, za idući tjedan najavljeno je raspuštanje Općinskog odbora te stranke i smjena Sandre Vukić s čelne pozicije na kojoj je provela posljednjih 12 godina. Kao razlog raspuštanja navodi se izborni debakl i već drugi poraz na lokalnim izborima.

23. travanj 2024 20:38