StoryEditorOCM
RegionalČELNIK OBROVCA:

"Ni Rim se nije napravio za jedan dan!"; rekao je Ante Župan na primjedbu da Obrovac nema Advent, na koji ‘pola grada odlazi u Maslenicu‘

Piše L. Burčul
29. prosinca 2021. - 12:17

- Turističkoj zajednici Grada Obrovca treba dati više novca iz proračuna. Moj je prijedlog da se dio sredstava namijenjenih uređenju Autobusnog kolodvora s parkingom odvoji za rad Turističke zajednice. Ona bi trebala biti nositelj aktivnosti u gradu, a Obrovac, iako grad, nema organizirane adventska događanja. Naši susjedi u Maslenici napravili su Advent s malo novaca, pola Obrovca ide na Advent u Maslenicu. Dajmo više novca Turističkoj zajednici – rekao je na sjednici Gradskog vijeća Obrovca vijećnik Igor Jurjević (nezavisni s liste MOST/HSLS), ulažući svoj prijedlog kao amandman na proračun za 2022. godinu.

- Sa spomenute stavke za kolodvor i parkiralište, za što je predviđeno 1,6 milijuna kuna, predlažem da se Turističkoj zajednici prebaci 600 tisuća kuna. Turistička zajednica treba biti nositelj kulturnih i društvenih zbivanja u gradu, kojih kronično nedostaje. Taj novac iskoristio bi se za organizaciju i program ne samo Adventa, već i raznih manifestacija u ljetnom periodu – rekao je Jurjević.

- Grad Obrovac već daje značajan novac za rad Turističke zajednice. S naše strane ne postoje kočnice za njihov rad. Odbijam taj amandman, jer je projekt za koji smo predvidjeli 1,6 milijuna kuna cjelovit i ne možemo mijenjati predviđene iznose – kazao je gradonačelnik Obrovca Ante Župan (HDZ).

- Ako imaju novca i ne postoje kočnice za njihov rad, gdje su onda sadržaji u našem gradu? – pitao je Jurjević, na što je Župan ponovio da TZ ima dovoljno novca.

- Nitko vam ne brani da predlažete. Ali mi moramo za sve imati novaca, raspodijeliti, pa se nešto događa u jednoj godini, a nešto u drugoj. Ni Rim se nije napravio za jedan dan – poentirao je Župan.

- Ali Obrovac se nije napravio. On se urušava. Do kada? – pitao je Jurjević i ostao vez odgovora.

Amandman mu nije prošao, protiv je glasala većina kuju u GV Obrovca čine vijećnici HDZ-a i SDSS-a.

image
Vijećnik Igor Jurjević
L.B.
24. travanj 2024 15:35