StoryEditor
RegionalHOROR NA DALMATINI

"Ni u snu nismo mogli očekivati da ćemo gledati kako nas kotač na autocesti prestiže!"

Piše Slobodna Dalmacija
14. svibnja 2019. - 20:03
Autocesta A1

Rukometni klub Dugopolje oglasio se na Facebooku priopćenjem u vezi događaja na autocesti A1, kada je proteklog vikenda autobusu koji je iz Poreča prevozio mlade sportaše otpao kotač, dok je na drugom kotaču pukla guma, piše Slobodna Dalmacija.

Priopćenje koje potpisuje trener Tihomir Mustapić prenosimo u cijelosti:

Poštovani,

Obraćamo se svim roditeljima djece RK Dugopolje i RK Solin koji su zajedno putovali na završnicu prvenstva Hrvatske u Poreč od 9. do 12. svibnja, kao i ostaloj zainteresiranoj javnosti.

Budući da su u nekim medijima izašli članci vezani za ovaj događaj koji su nažalost samo djelomično točni, osjećamo dužnost da roditelje i ostale zainteresirane obavijestimo o točnoj kronologiji događaja.

Po dogovoru klubova za prijevoz djece kao najpovoljnijeg i najboljeg ponuđača izabrali smo firmu Dalmacija bus. RK Dugopolje je tijekom ove i protekle godine koristio usluge Dalmacija busa i imamo samo riječi hvale za njihovo osoblje i njihove autobuse.

Međutim u četvrtak ujutro (09.05.2019.), bez da smo prethodno obaviješteni po nas je došao autobus u vlasništvu Svete Bobana. Tijekom vožnje do Poreča i natrag bilo je vidljivo da autobus nije na onoj razini koju smo dogovorili i na koju smo navikli od Dalmacija busa. Ventilacija i klima slabo su radile, u jednom dijelu autobus je prokišnjavao, torbe u bunkerima bile su mokre, vozači su imali problema prilikom prebacivanja brzina, ali ni u snu nismo mogli očekivati da će se dogoditi sljedeće.

Prilikom povratka iz Poreča (12.05.2019.) na autocesti Zagreb-Split u smjeru Splita, 27 km prije odmorišta Zir oko 18 sati na autobusu je otpao cijeli kotač, dok je na drugom kotaču na istoj strani pukla guma. Kotač nas je prestigao te završio na obližnjem brdu. Vozač koji je u tom trenutku upravljao autobusom vidjevši kotač kako nas prestiže reagirao je vrlo prisebno te zaustavio lagano autobus u zaustavnu traku tako da većina putnika nije niti primijetila da se nešto dogodilo. U 18:08 jedan od trenera je pozvao broj 112 centar koji su o incidentu obavijestili HAC. Treneri su putem poruka obavijestili roditelje o incidentu.

Nekoliko minuta nakon incidenta ispred nas su se zaustavila dva osobna u kojem su bili roditelji članova RK Solin te ponudili pomoć, ubrzo je stigla i ophodnja HAC-a. Uvidom u situaciju bilo je jasno da se je potrebna pomoć od treće strane te je vlasnik autobusa pozvao pomoć. Istodobno pozvao je po nas autobus iz Zadra. Djeca u autobusu su imala dovoljno hrane i pića te su cijelu situaciju podnijeli odlično.

Oko 20:15 po nas je stigao autobus te su djeca kao i sva prtljaga sigurno prebačeni u drugi autobus. Negdje u to vrijeme stigla je pomoć na cesti te je vlasnik autobusa počeo s otklanjanjem kvara.

Djeca su sigurno stigla u Dugopolje oko 23 sata, dok su članovi RK Solin stigli 20 minuta kasnije u Solin.

Ovim putem se mi kao Rukometni klub Dugopolje ispričavamo svim roditeljima zbog navedenog incidenta. Prilikom izbora prijevoznika vodili smo se dosadašnjim iskustvima, nažalost iako se organizator prijevoza ispričao zbog događaja sigurno je da se i Vi kao roditelji i mi kao klub osjećamo izigrano.

U zaključku možemo samo biti sretni da ovaj incident nije završio tragično.

S poštovanjem,

Tihomir Mustapić

Izdvojeno

12. srpanj 2020 22:16