StoryEditorOCM
RegionalPUPOVAC PREDSJEDNIKU

‘Nisam ništa falsificirao!‘;Puhovski:Milanović očito nije u kontroli svojih riječi, ali je i dalje predsjednik i to je problem.Ponaša se kao Staljin

Piše Goran Penić/JL
28. ožujka 2021. - 19:54

Predsjednik Zoran Milanović i danas je nastavio s uvredama. Ovaj put, osim Milorada Pupovca, koji je za njega lopina i falsifikator, na meti su se našli i pojedini ustavnopravni stručnjaci, Hanza Media, Žarko Puhovski, Vladimir Šeks Dejan Jović.

Milanović je tako objavio cijelu prepisku s Pupovcem iz koje je vidljivo da je jedan dio u već objavljenim porukama koje je Pupovac u subotu dao medijima izrezan. I to dio u kojem se kaže da su on, Sačić Zekanović "zajedno za apsolutne ovlasti Njonje", zbog čega mu je napisao da će tražiti USKOK da istraži motive. Poruku mu je poslao 19. ožujka, nakon glasanja u Saboru.

Pupovac za Jutarnji odgovara kako ništa nije falsificirao nego je napravio screenshot onoga što je stalo u ekran.

- Trenutno sam na Sljemenu između kvote 504 i 602 i užitak ovog penjanja i spuštanja ne bih zamijenio nikakvim čitanjem ili komentiranjem izjava Zorana Milanovića, predsjednika Republike Hrvatske. Štoviše, svima bih zbog fizičkog i duševnog zdravlja preporučio da idu na Sljeme, ako ne do kvote 504 ili 602, do bilo kojeg mjesta gdje će osjetiti užitak vlastitog tijela i rasterećenje vlastite duše – poručuje Pupovac.

Uz Pupovca, Milanović je napao i Jutarnji list jer smo objavili mišljenja ustavnopravnih stručnjaka. Za njega je to bilo u "režiji lopovsko-ovršiteljske zadruge Hanza Medija/Jutarnji list", a profesor Branko Smerdel se "blamira i piše gluposti”, te laže. Mato Palić je "psihotični političar iz Osijeka, koji se lažno predstavlja kao stručnjak za Ustav". Puhovski i "Čingli Lingi Superhik Sova Šeks" su udbaški drukeri, a Jović "Pupovčev kumrovečki podrep", "sitni doušnik i znanstvenik onoliko koliko je Pupovac lider hrvatskih Srba".

Puhovski odgovara kako su po Milanoviću svi oni bagra, da se može time šaliti i rugati, ali da ne bi bilo pametno vrijeđati se.

- Jer on očito nije u kontroli svojih riječi, ali je i dalje predsjednik i to je problem. Ponaša se kao Staljin – oni koji su protiv nas, a i oni koji nisu za nas, zajedno su naši neprijatelji, pri čemu je Staljin imao jedno opravdanje, bio je u ugroženoj poziciji u velikoj državi.

Ne mogu zamisliti što bi Milanovića ozbiljno ugrožavalo, osim njegove nesuvisle uobrazilje - poručuje Puhovski, te dodaje kako nema smisla tumačiti da je bio pod istragom Udbe kad je bio optužen za uvredu Tita. Smatra da Milanović ukida smisao javnosti, a smisao javnosti je u argumentaciji.

U SDP-u su vrlo oprezni kada govore o ovim verbalnim nasrtajima. Neslužbeno, ne slažu se s takvim načinom komuniciranja, ali kada javno govore o predsjednikovim eskapadama i uvredama koje sipa, očito se ne žele zamjerati svom bivšem šefu. Tako predsjednik SDP-a Peđa Grbin kaže kako ne želi komentirati tuđu retoriku, nego više govori o sadržaju Milanovićevih poruka.

- Što se tiče forme, ja imam svoju retoriku i ljudi koji me prate znaju na koji način komuniciram. Tuđu neću komentirati. Svatko u ovoj zemlji sposoban je sam prosuditi je li nešto u redu ili nije – kaže Grbin.

On želi komentirati sadržaj, a po njemu, sadržaj je jasan – predsjednik, koji je po Ustavu ovlašteni predlagatelj kandidata za predsjednika Vrhovnog suda, ima puno pravo, čak i obvezu zagovarati taj prijedlog.

- I doista me čudi kolega Pupovac da mu smeta kad mu se javi predsjednik Republike, a ne smeta mu kad ga iz HDZ-a pritišću da promijeni stav oko faraonskih ovlasti koje su dane Jandrokoviću. To je dvoličnost, a o dvoličnosti imam vrlo jasan sud, ali ga iz pristojnosti neću izreći – poručuje Grbin.

Mirela Ahmetović, politička tajnica SDP-a, koja je u subotu na svojem Facebook profilu napala Pupovca zbog nesrazmjera u imovini, kaže da joj je zasmetalo njegovo komentiranje SDP-a, a da se nije osvrtala na njegov sukob s Milanovićem.

- Milanović je štošta govorio u metaforičkom obliku i SDP ne podržava takvu retoriku, ali to je stil predsjednika kojeg su građani izabrali i koji se predstavljao kao predsjednik s karakterom. I iako je taj stil vrlo osebujan, to ne umanjuje činjenicu da je velikim dijelom izrekao istinu. O načinu možemo razgovarati.

Način i samu vrstu izričaja ne podržavamo isto kao što ne podržavamo kad predsjednik Sabora za zastupnika kaže da je malo reći da je smeće. To je neprihvatljiv govor državnih dužnosnika – kaže Ahmetović. Smatra kako su poruke između Milanovića i Pupovca njihova privatna stvar, a da ona može govoriti o Pupovčevu komentiranju SDP-a.

26. travanj 2024 16:02