StoryEditorOCM
RegionalTRAGEDIJA NA MORU

Njemica smrtno stradala nakon ronjenja: počela je oluja, nije se uspjela popeti na brod, pala je u more i utopila se

Piše HINA
7. kolovoza 2020. - 14:07

Nakon organiziranog ronjenja kraj otoka Levrnaka, nedaleko od Kornata, u utorak je smrtno stradala 35-godišnja Njemica. Nesretna žena na ronjenju je bila u pratnji majke.

Kako su za 24 sata potvrdili iz PU šibensko-kninske, kao uzrok smrti potvrđeno je utapanje te je sve proglašeno nesretnim slučajem.

– Dojavu od hitne medicinske pomoći da se jedna ženska osoba utopila kod otoka Levarnaka na području Nacionalnog parka Kornati dobili smo 4. kolovoza.

Izlaskom na mjesto događaja smo utvrdili da je od zagrebačke tvrtke organizirano ronjenje u blizini tog otoka. Između 18.30 i 19.00 sati ih je uhvatilo nevrijeme na moru i oni su počeli s izranjanjem i ukrcavanjem na plovilo.

U nekoliko pokušaja da se popne na brod, 35-godišnjakinja nije uspjela, pala je u more i utopila se s punom ronilačkom opremom na sebi. Ostali ronioci joj jednostavno nisu mogli pomoći.

Obdukcijom je utvrđeno da je uzrok smrti utapanje. O svim prikupljenim podacima izvijestit ćemo Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku - kazala je za morski.hr glasnogovornica šibenske policije, Marica Kosor.

- Možemo samo reći da se ne radi o ronilačkoj nesreći, već o nesretnom slučaju. Pokušali smo sve da joj pomognemo no nismo uspjeli - kazao je za 24 sata voditelj ronjenja koji je svjedočio tragičnom događaju.

18. travanj 2024 15:29