StoryEditorOCM
RegionalVREMENSKA PROGNOZA

Noćas se niste vrtjeli od vrućine u krevetu, ugodnije ste spavali? Temperature su ugodnije, a u tjedan ulazimo s nestabilnim vremenom

Piše PSD
4. srpnja 2021. - 08:05

Nakon vrućeg početka tjedan ipak završavamo ugodnijim vremenom, a novi ćemo početi nestabilnostima, lokalno su moguće i obilne oborine.

Prijepodne djelomice sunčano, povremeno će biti i umjerene naoblake, a uglavnom na sjevernom Jadranu i u gorju i kiše ili pljuskova. Na kopnu slab vjetar, a uz obalu slaba do umjerena bura u okretanju na jugozapadnjak i jugo.

U nastavku dana u središnjim i sjeverozapadnim predjelima djelomice sunčano s promjenjivom naoblakom, a navečer će stizati sve više oblaka, bit će i kiše, a u noći na ponedjeljak su lokalno moguće i obilne oborine.

Vjetar slab, a temperatura oko 28 stupnjeva, javlja meteorologinja RTL-a Damjana Ćurkov.

I na istoku zemlje djelomice sunčano uz porast naoblake prema kraju dana. Vjetar slab, a temperatura uglavnom od 26 do 29 stupnjeva.

U Dalmaciji djelomice, na jugu i pretežno sunčano, ali povremeno će biti i umjerene naoblake. Puhat će slab do umjeren jugozapadnjak i jugo, a temperatura bi danas trebala biti u prosjeku oko 30 stupnjeva.

Na sjevernom Jadranu i u gorju poslijepodne manje oborina, ali navečer uz više oblaka opet sve češća, lokalno i obilna kiša ili pljuskovi. Puhat će slaba do umjerena bura, a temperatura će uz oblake i povremene oborine biti nešto niža u odnosu na jučer.

Idućih dana na kopnu 

Početak tjedna donosi dodatno osvježenje - u ponedjeljak će biti umjereno ili pretežno oblačno s kišom i pljuskovima, koji će u noći ponegdje biti i obilni, a zatim popodne polako prestajati.

Od utorka uglavnom vedro, a čini se da nas čeka i novi toplinski val pa će sredinom tjedna temperatura opet biti oko 35 stupnjeva.

Idućih dana na moru 

I na Jadranu u ponedjeljak uz više oblaka kiša i pljuskovi, koji će uglavnom na sjevernom dijelu biti i obilni, a poneka kap će pasti i u sušnoj Dalmaciji, ali čini se da će to ipak biti daleko od potrebnih i željenih količina.

Od utorka i ovdje vedro i vruće.

18. travanj 2024 07:44