StoryEditorOCM
RegionalLJUBAVNI JADI

Noćna mora Splićanke nakon prekida veze: ‘Čula sam šuštanje pod prozorom i vidjela bivšeg momka kako nožem buši gume na Peugeotu moje majke!‘

Piše Katarina Marić Banje
3. lipnja 2021. - 17:17

Na deset mjeseci uvjetnog zatvora uz rok kušnje od tri godine osuđen je 56-godišnjak iz Lećevice koji je izbušio gume na automobilu majke bivše djevojke. Presudom Općinskog suda u Splitu optuženi također mora platiti majci bivše djevojke 1360 kuna za štetu na gumama i još 1350 kuna sudskih troškova.

Proglašen je krivim što je u kolovozu 2015. godine oko 22.00 sati u dvorištu na predjelu Manuš u Splitu oštrim predmetnom probušio tri gume na osobnom vozilu marke Peugeot 205. U svojoj obrani 56-godišnjak je priznao bušenje guma i opravdao se ljubavnim jadima.

- To je automobil majke moje bivše djevojke koja je u to vrijeme prekinula vezu sa mnom. Htio sam se vidjeti s njom, a bio sam revoltiran cjelokupnom situacijom. Dok sam se nalazio ispred stana u kojem ona živi s majkom, nakon susreta sam probušio gume na vozilu, ali ne tri nego dvije - izjavio je.

Svjedočila je i bivša djevojka koja je zatekla 56-godišnjaka dok je bušio gume.

- Prije događaja sam prekinula vezu s njim nakon čega me on gnjavio porukama preko mobitela. Tražila sam od njega da me pusti na miru i da idem spavati, ali sam te večeri pod prozorom dnevnog boravka stana gdje živim s majkom čula šuštanje.

Pretpostavila sam da se radi o zvuku izbušenih guma pa sam pogledala kroz prozor i vidjela njega s nožem u ruci. Pitala sam ga što izvodi, a on je ljutito rekao da je to zato što mu se ne javlja na mobitel, niti odgovara na poruke. Nakon toga je počeo razbijati grilje na prozoru - prepričala je.

Iskaz je dala i njena majka.

- Nanesena mi je šteta u iznosu od 1360 kuna koje sam platila vulkanizeru, a račun sam već priložila sudu. Osim toga mi je razbio šest grilja prizemnog stana i to sam popravila o svom trošku. Podnosim stoga imovinskopravni zahtjev u iznosu od 2000 kuna koji obuhvaća oštećenje grilja i guma - izjavila je majka.

Kako grilje nisu obuhvaćene optužnicom, sud je za preostali iznos štete majku uputio da pokrene parnicu. Optuženi je nakon uhićenja proveo u istražnom zatvoru tri dana te će mu se to uračunati ako dođe do opoziva kazne te bude morao odslužiti bezuvjetni zatvor.

24. travanj 2024 00:27