StoryEditorOCM
RegionalNEUOBIČAJENO TOPLO

Norvežani i Amerikanci tvrde da ljeto u Dalmaciji ne prestaje, najavljuju vrućine do listopada i dalje! Evo detalja

Piše VIJESTI SD
14. rujna 2023. - 16:12

U petak će u cijeloj Hrvatskoj biti djelomice sunčano. Uz više oblaka malo kiše ili poneki pljusak mogući su uglavnom u gorskim predjelima, rijetko i na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana te u unutrašnjosti Dalmacije.

Vjetar većinom slab sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu mjestimice umjerena, podno Velebita i jaka bura, poslijepodne u Dalmaciji sjeverozapadnjak i jugozapadnjak.

image
Joško Šupić/Cropix

Najniža jutarnja temperatura od 13 do 18, na Jadranu od 18 do 22. Najviša dnevna uglavnom između 23 i 28, na Jadranu od 27 do 31 °C, navodi DHMZ.

A kakvo nas vrijeme očekuje u sledećim danima i tjednima? DHMZ nam daje prognozu do srijede, pa će tako po njima u Dalmaciji u subotu biti djelomice sunčano, u nedjelju će cijeli dan biti skoro pa sunčan, a sličnim se tonom nastavlja i kroz cijeli sljedeći tjedan. Temperature će biti oko 25 - 27 stupnjeva, a negdje i oko 30.

image

H R T

image

H R T

image

D H M Z

Norveški meteo-centar i američki Accuweather navode da se ljeto nastavlja, povremeno će biti malo naoblake, ali nikakvo zamjetnije zahladnjenje nije na vidiku. Štoviše i u listopadu nas očekuje jako toplo vrijeme.

Pogledajte detaljnije:

image

YR NO

image

A C C U

image

A C C U

image
Duško Marušić/Cropix
06. prosinac 2023 09:53