StoryEditorOCM
RegionalIZA REŠETAKA

Novi, strašni detalji o događajima u kući na Klisu: poznato je što je Usanović rekao partnerici kada je uzeo dijete i zaključao se u kupaonici

Piše Vladimir Urukalo/SD
10. prosinca 2021. - 17:53

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu otvorilo je i službeno istragu protiv 32-godišnjeg Marija Usanovića iz Splita i to zbog pokušaja teškog ubojstva njegove šestomjesečne kćerkice. Nakon ispitivanja pred zamjenicom ŽDO-a doveden je sucu istrage koji mu je odredio jednomjesečni istražni zatvor i to zbog opasnosti od ponavljanja djela te zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Bivšeg pripadnika HRM-a tereti se da je u srijedu oko 16 sati u kući u Klisu konzumirao veću količinu droga kada je njegova šestomjesečna djevojčica počela plakati. On je tada svojoj izvanbračnoj supruzi i djetetovoj majci S.S. kazao: "Sotono, tko je ona (naveo je ime djeteta), ako se nećeš ti pobrinuti za nju, ja ću..." te je uzeo dijete i otišao u kupaonicu i zaključao se.

Više je puta nemoćno dijete uronio u hladnu vodu, a tek nakon što je supruga lupala po vratima i dozivala ga, naposljetku je otvorio vrata i u rukama je držao bebu.

Rekao joj je: "Mislim da ti je za hitnu, ako je s Božje strane preživjet će, ako je kao i ti neće...". Nemoćno je dijete zbog svega došlo u stanje pothlađenosti i hipoksije te je otežano disala i život joj je bio ugrožen, a spašena je zahvaljujući liječničkoj intervenciji.

Kako smo neslužbeno doznali, i u policiji i tijekom iskaza na ŽDO-u Usanović je iznio aktivnu obranu negirajući odrješito da je htio ubiti svoje dijete. U pojedinim je dijelovima svog iskaza i plakao, a kazao je, uz ostalo, da je dijete imalo nekakav problem s okom, da je bebi u oko ušla nekakva mast i da je on samo pokušao mu pomoći i isprati mu oči pa je zato otvorio vodu te je zbog toga bebina odjeća bila mokra.

Nakon što su liječnici alarmirali policiju, Usanović je pobjegao iz kuće te su ga tražili po Klisu i Solinu nekoliko sati. Uhićen je uz uporabu sile te večeri oko 22 sata kad se gol do pojasa vratio kući.

19. travanj 2024 09:19