StoryEditor
RegionalUSRED DANA: TRAJEKT SE ZABIO U OBALU, OZLIJEĐENE DVIJE OSOBE

NOVO: Poznat uzrok nesreće!

Piše Mirko Crnčević, PSD
20. lipnja 2019. - 17:45
bbimagehandler (2)

NOVO: 

Trajekt "Ston", u vlasništvu "Jadrolinije", u četvrtak je oko 12.35 sati, u Sućurju na otoku Hvaru pretrpio je havariju, kada je djelomično oštećen, dok je dvoje putnika lakše ozlijeđeno.

Onečišćenja mora, prema izjavi iz poslovodstva državne kompanije, za sada nema, a slijedi standardna procedura utvrđivanja uzroka pomorske prometne nezgode i nastale štete, u čemu će uz predstavnike "Jadrolinije" sudjelovati Lučka kapetanija i Hrvatski registar brodova.

Trajekt izgrađen 1997. godine je otprilike pola sata prije havarije isplovio iz podbiokovskog Drvenika, a tijekom uplovljavanja u Sućuraj otkazale su mu komande. Brod je svojim prednjim krajem nekontrolirano udario u gat, odbio se, a potom i nasukao ispred restorana "Fortica" na drugoj strani obale.

Sva je sreća da pri tome nisu nastupile teže posljedice, no radi sigurnosti su na lokaciju incidenta stigli vatrogasci, dok je povrijeđene putnike (ogrebotine, ozljeda nosa...) zbrinula ekipa Hitne pomoći iz Jelse.

Prodora mora u trajekt nije bilo, sva vozila su iz plovila iskrcana krećući se unatrag i nastavila put prema svojim odredištima.

– Budući da je kvar očito nastao na elektronici, a ronioci utvrdili određena oštećanja na propeleru i drugim sklopovima, pretpostavljamo da će se trajekt iz luke morati tegliti na remont, međutim, mi smo kao lokalna vlast zadovoljni da nema zastoja održavanju prometa, jer putnike i vozila na spomenutoj liniji sada prevozi trajekt "Laslovo" – kazao nam je Ivan Slavić, načelnik Općine Sućuraj. 

 

RANIJE:

Na redovnoj trajektnoj liniji Drvenik - Sućuraj, prilikom uplovljavanja u luku Sućuraj, danas u 12:35 sati, zbog zasad nepoznatnih razloga, došlo je do nasukavanja trajekta Ston u samoj luci. Prema prvim informacijama, dvoje je putnika lakše je ozlijeđeno - doznajemo iz Jadrolinije.

Nije došlo do prodora mora niti većih oštećenja broda. Putnici i vozila su iskrcani s broda, a u tijeku su standardne procedure propisane prilikom ovakvih događaja uključujući pregled broda.

- Obaviješteni smo da se u 12,30 sati dogodila havarija u luci Sućuraj te su dvije ženske osobe lakše ozlijeđene. Na mjesto događaja odmah su izašli Lučki kapetan te Hitna pomoć koja se pobrinula za ozlijeđene putnice. Točne okolnosti nesreće utvrdit će nadležni iz Lučke kapetanije – saznajemo od Antonele Lolić, glasnogovornice PU splitsko-dalmatinske.

Izdvojeno

15. srpanj 2020 12:20