StoryEditorOCM
RegionalŠTETE SU VELIKE

Obrovački vijećnik Matić noć proveo sa službama: "Mislim da se nije reagiralo na vrijeme i da za ovo netko treba odgovarati... Ljudima je sve uništeno!"

Piše I.Neveščanin/M. Magaš
15. svibnja 2023. - 10:08

Vodostaj rijeke Zrmanje u Obrovcu prešao je povijesnu razinu i još uvijek raste pa su Hrvatske vode proglasile sinoć izvanredno stanje.

Tamo su tijekom cijele noći pripadnici Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite Rijeka i Split,  Ravnateljstvo civilne zaštite MUP RH  i djelatnici Hrvatske vode s mještanima i ostalim operativnim snagama civilne zaštite punili vreće s pijeskom i povećavali zaštitni zid kako bi obranili uži dio grada od nabujale Zrmanje.

Među njima je bio i županijski vijećnik i vijećnik u Obrovcu Ivan Matić koji je cijelu noć pomagao službama. Naš ga je novinar pitao gdje je gradonačelnik Ante Župan, je li ga vidio.

- On i da je tu negdje ne bi bio od neke pomoći. Danas će on vjerojatno iz vijesti saznati što se događa u Obrovcu pa možda i navrati - sarkastično je komentirao Matić dodavši kako su se sinoć svi vijećnici samostalno organizirali, kao građani Obrovca, i pomogli koliko su mogli.

- Nažalost tu nije bilo neke pomoći, mislim da se sa svime prekasno krenulo. Nije bio ni nekih mjera predostrožnosti, tako da što god se napravilo, debelo se zakasnilo - jasan je Matić. 

- Kad smo još sinoć vidjeli da ne možemo poboljšati situaciju, dečki iz rafting kluba su krenuli kroz cijeli grad dozivajući ljude ako im treba pomoći. Rekli su kasnije da nije nitko ostao u stanovima i da nisu nikoga izvlačili - rekao je Matić. 

Istaknuo je također kako je velik broj ljudi pogođeno ovom poplavom, uključujući i brojne trgovce i obrtnike. 

- Šteta je velika, ja moju uredsku opremu mogu baciti. No, ipak sve materijalno se može nadoknaditi. Sinoć je bilo toliko sve konfuzno i opasno da je dobro da smo svi živi i da nitko nije imao baš nikakvu ozljedu. A ovo drugo ćemo već sve nekako riješiti... Valjda će se naći netko tko će ljude obeštetiti. Jer koliko god je kriva kiša, krivi su oni koji nisu reagirali na vrijeme. Netko za ovo mora biti odgovoran - zaključio je Matić.

 

02. svibanj 2024 02:32