StoryEditorOCM
RegionalA BILO JE I FEŠTE

Obrovčani i njihovi gosti uživali u večeri "Obrovac ususret Božiću", dašku prošlosti, ljepote običaja i tradicije

Piše Zadarski.hr
18. prosinca 2022. - 15:18
Obrovčani i njihovi gosti uživali u večeri”Obrovac ususret Božiću”,dašku prošlosti, ljepote običaja i tradicijeIka/Slobodna Dalmacija

U subotu je u Obrovcu u velikoj kino dvorani Pučkog otvorenog učilišta održana folklorna manifestacija treća po redu pod nazivom "Obrovac ususret Božiću".

Pred brojnom publikom večer su obogatila kulturno umjetnička društva sa svojim fantastičnim izvedbama, bili su tu domaćin, organizator KUD sv.Josip iz Obrovaca, a nakon domaćina nastupila su djeca i odrasli: KUD Kralj Zvonimir iz Knina, Kulturna udruga Kolajnica iz Šibenika, Sv. Donat iz Zadara, Dositej Obradović iz Knina, Bijele ruže iz Imotskog, Luzarica iz Pridrage i Sv.Ivan Krstitelj iz Medviđe.

Voditelj programa Mijo Brkić na početku je najavio predsjednicu kud a Sv. Josip gđu. Iku Jurjević koja je pozdravila sve prisutne te se  zahvalila svim ljudima koji su na bilo kakav način podržali i doprinjeli da se ovakva jedna manifestacija održi i ove godine.

image

Obrovčani i njihovi gosti uživali u večeri"Obrovac ususret Božiću",dašku prošlosti, ljepote običaja i tradicije

Ika/Slobodna Dalmacija

Posebno je istaknula pokrovitelja manifestacije, Grad Obrovac i suorganizatore Pučko otvoreno učilište Obrovac.

Fešta se nastavila u restoranu Anita u Zatonu obrovačkom, uz šarenilo boja, u duhu nadolazećeg Božića zaigralo se kolo, zapivalo i uživalo uz domaće Bukovačke delicije, a pobjeda naše reprezentacije pridonijela je i tomu da ova večer doista bude posebna.

26. travanj 2024 08:17