StoryEditorOCM
RegionalOPROŠTAJNE RIJEČI

Od Dujmića se opraštaju kolege na društvenim mrežama: "Nisam nikada upoznao nekoga toliko emotivnog..."

Piše PSD
4. kolovoza 2020. - 16:23

Povodom odlaska Rajka Dujmića na društvenim mrežama oglasili su se prijatelji i bivši suradnici.

Tony Cetinski na facebooku se oprostio od prijatelja prisjetivši se njegove emotivnosti:

“...Ja nisam nikada upoznao nekoga toliko emotivnog. Kad je otišao Đorđe Novković posebno te pogodilo, ali nakon odlaska Dina Dvornika srce ti se raspadalo. Znaš zašto? Jer si bio nevjerojatno senzibilan i pravi odani prijatelj koji je iznimno teško prihvaćao rastanke.

Unatoč svemu i svima znam da si bio pun ljubavi i da si od sve te silne ljubavi nažalost prolazio pakao kakav nikome ne bi poželio. Volimo te i voljeti ćemo te naš Rajko. Zbogom naš dječače plavi. Zbogom Rajko i neka ti je laka zemlja.”

Vlatka Pokos na svom Instagram profilu prisjetila se početka svoje karijere koju je počela uz Rajka: “Kad me Vladimir Mihaljek upitao koga bih od autora zeljela upoznati, za mene nije bilo dvojbe: Rajka Dujmica! Rajko je bio beskrajno jednostavan, topao i dobronamjeran, iako velika zvijezda u bivsoj drzavi. No prije toga, Rajko je zelio da ja otpjevam pjesmu Rock me baby; ja sam prva osoba koja ju je otpjevala ali zbog mladosti i neiskustva nisam isla na Eurosong.”

Za kraj se zahvalila se za sve lijepe trenutke “kad se u Hrvatskoj stvarala i izvodila glazba svjetske kvalitete. Zahvalna sam Rajku na svim divnim pjesmama kojima je obogatio nase zivote, zahvalna sam na svemu sto je ucinio za mene. Rajko ce zauvijek zivjeti kroz svoje pjesme...
Badam se da je njegova nemirna umjetnicka dusa pronasla svoj mir.
Moja najiskrenija sucut obitelji.”

Pjevačica Ivana Kovač također je na Instagramu napisala svoje oproštajne riječi:

“Počivaj u miru Rajko..neka ti je laka zemlja.Tvoje pjesme ostaju zauvijek!“

Dino Jelušić bio je još dječak kada je upoznao Rajka, a osim profesionalne suradnje bili su i susjedi:

Rajkec, sused moj dragi... Bili ste ikona. Bili ste mi u komisiji kada sam napisao "Prvu ljubav" i rekli da ću pobijediti u Danskoj prije nego sam ju uopće stigao otpjevati u HR. Radio sam u Vinogradskoj bolnici na muzikoterapiji s Vama prije par godina i sjetili ste me se i nakon više od 10 godina i prepoznali, a uvijek bili puni respekta. Laka vam zemljica.

 

Na službenoj facebook stranici grupe Parni Valjak oprostili su se od svog  “...prijatelja i kolege. Počivao u miru.

Zbogom, Lima. Rajko Dujmić (1954.-2020.)”

Iz Klape Cambi na facebook profilu “u sjećanje na velikog majstora” objavili su svoju obradu pjesme Tonka.

18. travanj 2024 21:35