StoryEditorOCM
RegionalVIDIKOVAC KAMENJAK

Održan 8. Sajam lokalnih proizvoda ”Luka i igara”: turisti oduševljeni sudjelovanjem, poseban hit - prisnaci!

Piše Marko Ledenko-Mane
20. rujna 2021. - 15:28

Ovaj vikend, u subotu i nedjelju 18. i 19. rujna, održan je osmi Sajam lokalnih proizvoda “Luka i igara” u tradicionalno uređenom čarobnom ambijentu vidikovca Kamenjak u Parku prirode Vransko jezero.

Sajam je organiziran s ciljem promoviranja tradicijske kulturne baštine, te promocije i plasiranja autohtonih proizvoda. Domaći i strani turisti bili su oduševljeni kvalitetnom ponudom tradicionalnih jela koje su im ponudili mnogobrojni izlagači iz Zadarske županije.

Poseban interes na sajmu izazvali su prisnaci, autohtoni specijalitet Bukovice i Ravnih kotara, koje su pripremili ispod peke članovi Zavičajnog kluba “Janko Mitrović” iz Zelengrada.

Zavičajni klub „Janko Mitrović„ iz Zelengrada, također je organizirao tradicijske igre alka u karioli i nošenje jaja u žlici. Ljubitelji domaćih jela i pića došli su na svoje, te su imali priliku probati sve ponuđene delicije, bilo je i onih koji su željeli naučiti kako se sprema poznati domaći prisnac.

Mnogobrojni turisti okušali su se u ovim tradicionalnim igrama, te su bili ponosni što su sudionici ove kulturno-gastronomske i sportske manifestacije. Za veselu i nezaboravnu atmosferu tijekom ovog vikenda pobrinuli su se KUD-ovi: sv. Ante iz Draga, Vinac Stankovci, Vukšić i muška pjevačka skupina Zavičaj.

U povlačenju konopa svoju snagu iskazali su Udruge konopaša Ispaćeni iz Stankovaca, Škabrnja i Vranski konopaši iz Vrane. Organizatori ove manifestacije JU PP Vransko jezero, uz potporu Turističke zajednice Ravnih kotara, nisu krili svoje zadovoljstvo što se odazvao veliki broj izlagača i posjetitelja.

28. travanj 2024 10:51