StoryEditorOCM
RegionalNIŽU SE REAKCIJE

Oglasili se i branitelji liječeni od PTSP-a: Osuđujemo Burilovićevo pozivanje na status ratnog invalida kako bi opravdao cijepljenje preko reda

Piše PSD.
12. veljače 2021. - 15:13

U povodu napisa o cijepljenju preko reda oglasili su se i iz Zajednice udruge hrvatskih branitelja liječenih od posttraumatskog stresnog poremećaja RH. Priopćenje koje potpisuje Tihomor Trešćec prenosimo u cijelosti:

"Dajemo podršku psihijatru, doktoru Hermanu Vukušiću te prenosimo naše slaganje sa konstatacijom koju je iznio u svojem obraćanju putem društvenih mreža, gdje je istaknuo neprimjerenost postupaka određenih osoba iz javnog života koji su koristeći svoj status priskrbili sebi i svojim bližnjima cijepljenje preko reda.

Posebno želimo istaknuti da pokušaj opravdanja predsjednika HGK, gospodina Luke Burilovića, gdje se poziva na svoj status HRVI smatramo izrazito neprimjerenim i potencijalno obmanjujućim.

Takvo opravdanje otvara mogućnost za stvaranje lažne slike o tome da hrvatski branitelji imaju prednost za cijepljenje u odnosu na druge građane, kronične bolesnike i invalide. Stoga smatramo važnim još jednom istaknuti da mnogi HRVI boluju i od mnogih drugih kroničnih oboljenja što ih svrstava u rizičnu skupinu, ali unatoč tome još uvijek strpljivo čekaju svoj red za cijepljenje, jednako kao i ostali građani.

Također, ovom prilikom želimo apelirati na sve građane, a pogotovo one koji obnašaju različite javne dužnosti te trebaju biti primjer ostalima, da imaju razumijevanja prema mnogim kroničnim bolesnicima kojima cjepivo može značiti život i poštuju definirane prioritete".

19. travanj 2024 19:57