StoryEditorOCM

OLIB BEZ SIGNALA: Uzmite - čačkačicu!?

Piše PSD.
25. kolovoza 2014. - 17:10
otok_olib-030708
-Ma došlo mi je ispalit na živce i gotovo! Svaki dan ista priča, taman se napenalim gledati "Velo misto" ili što već kad – nema signala! MAX TV ne radi, telefon ne radi, interneta nema, pa tako u subotu, pa tako u nedjelju, kao da sam na nekom drugom planetu, priča nam u ponedjeljak jedan od mještana Oliba koji učestalo muku muče s lošim signalom.
-Kad mi je već prošuškalo u glavi, odlučim nazvati onaj njihov telefon za korisnike, 0800 pa nešto. E, to morate čuti! Javi se jadni operater, pa me pita je li ti uključeno ovo, pa je li ti svijetli ono, pa jesam li probao resetirati modem. I na kraju mi čovjek mrtav ozbiljan kaže: Imate li pri ruci čačkalicu ili kemijsku olovku?! Ne mogu sada prepričati sve što sam mu rekao, ali, čovječe, kakva čačkalica, kakva kemijska?! Kaže on meni da će to vrijeme bez signala biti odbijeno od cijene, ali – mene to ne zanima! Zanima me "Velo misto" ili kakva utakmica, zanima me MAX TV jer sam to i platio. I to jednako kao onaj u Zagrebu ili skuplje od nekakvog Jurgena u Njemačkoj! I sada – nema signala! Ajde Jurgenu reci da uzme čačkalicu i kemijsku i da njima baždrlja po onim spravama dok ne dobije signal?! Da ne bi, žesti se naš sugovornik koji je od nadležnih u HT-u zatražio i pismeni odgovor na svoje muke.
Ali, ni taj e-mail mu nije stigao.
-I onda mi se oni s HT pojave i svima okolo, od države, pa do ne znam koga, dijele lekcije kako bi treblo ovo i ono, umjesto da nešto novca ulože i na otocima i po zaleđu, svuda gdje nema normalnog signala, a gdje ljudi, kao i ja, uredno plaćaju za njihove "usluge" od 400 do 600 kuna. A onda ne mogu gledati "Velo misto", zaključuje ljutiti Olibljanin zatvarajući svoju svakodnevnu jadikovku neočekivanom dozom solidarnosti:
-E, jadan je i taj operater, nije ni njemu lako!

 

Predrag Opačić

11. listopad 2024 08:23