StoryEditorOCM
RegionalVELIKO NEVRIJEME

Olujno jugo na dubrovačkom području diže valove veće od 5 metara, u Splitu stablo palo na auto

Piše JL
15. listopada 2020. - 12:26

Olujno nevrijeme u četvrtak je zahvatilo područje Jadrana, jugo je olujne jakosti, a na splitskom području udari su brzine i do 93 kilometara na sat, piše N1.

Na zapadu grada Splita palo je 15-ak litara kiše, a prema istoku osjetno manje. No prolazak grmljavinskog oblaka bio je popraćen olujnim udarima vjetra.

Tako je Marjanu službeno izmjeren udar od 93 km/h, a na Zvjezdanom selu Mosoru od čak 107 km/h, piše Dalmacija danas.

Udari vjetra lomili su grane na Marjanu, ali i ispod njega. Tako je vjetar odlomio veliki granu u Matoševoj ulici u Splitu, a grana je poklopila parkirani automobil, javlja Dalmacija danas.

Vjetar diže i velike valove na dubrovačkom području, gdje maksimalna visina valova prelazi 5 i pol metara, kažu u Hrvatskom hidrografskom institutu.

U prekidu su katamaranske linije na splitskom, i dubrovačkom području. Trenutačno je veliko nevrijeme na srednjem Jadranu, gdje je pala obilna kiša, i ima bujičnih poplava u zaobalju Dalmacije.

IstraMet javlja da obilna kiša natapa Istru i Kvarner, a lokalno ima i grmljavinskih pljuskova. Do 9 sati najviše kiše palo je u Labinu, čak 50 mm, a samo 2 mm manje izmjerila je postaja u Krku.

Obilnih 36 mm palo je i u Loznatima na Cresu, 28 mm mjeri postaja u Umagu, dok od ostalih postaja spomenimo Rovinj (25 mm) i Poreč (24 mm).

16. travanj 2024 16:01