StoryEditorOCM
RegionalU PRAVIM RUKAMA

Općina Privlaka kupila kontejnersku kućicu i zbrinula šesteročlanu obitelj ratnog vojnog invalida - njihova je srušena u potresu

Piše Zadarski.hr
9. siječnja 2021. - 12:22

Općina Privlaka od dana kad je Hrvatsku zadesila ova nevolja uzrokovana potresom ne prestaje sa pomaganjem. Iako smo u prvom valu uplatili financijsku pomoć u korist državnog proračuna, sudjelovali uz volontere u akciji prikupljanja humanitarne pomoći, osobno kupili pun kamion najlonske cerade i poslali mještanima Moslavine kako bi spasili od svoje imovine ono što se spasiti može, osigurali smo i financijsku pomoć za obitelji koje borave na našem prostoru, ali čovjek ne može ostati imun na nedaću koja je uništila imovinu ljudi, ali s druge strane pokazala jedinstvo i snagu hrvatskog naroda, stoji u pismu koje smo dobili iz Općine Privlaka.

Vodeći se željom za pomoć načelnik Gašpar Begonja je Općinskom vijeću predložio kupnju kontejnera za stanovanje. Naravno da su vijećnici i tu pokazali svoje jedinstvo te smo na elektronskoj sjednici 7. siječnja donijeli jednoglasnu odluku kojom smo kupili kontejner za stanovanje za šesteročlanu obitelj koji ima sve uvijete za stanovanje.

Naime, ovaj kontejner koji je Općina Privlaka kupila otišao je u prave ruke, gospođa Lidija i njen suprug dragovoljci su Domovinskog rata, nažalost gđa. Lidija je i 30-postotni ratni vojni invalid, a s njima žive još sin, nevjesta i dvoje djece.

-Drago mi je da smo pomogli onima koji su se 90ih borili da bi svi skupa bili tu danas. Njihova je kuća oštećena u potresu, dobila je crvenu oznaku da je neupotrebljiva za život, sretan sam sto smo mogli pomoći barem jednoj obitelji da spava pod mirnim krovom, a ne u osobnim automobilima, kaže načelnik Begonja.

Općina Privlaka za kupnju ovog kontejnera i transport do Mošćenice izdvojila je 87.000 kuna. Općinski koncesionar Željko Zorić sa svojim sinom Alenom  nesebično je pružio uslugu spajanja električne energije u kontejner, zatim Nikola Kosanović, privlački ribar, ponudio se da pomogne u montaži.

Uz načelnika Begonju, bio je još i Dalibor Glavan, voditelj komunalnog poduzeća „Artić Privlaka”.

Hvala od srca svima, sto su svoje obaveze stavili sa strane i nesebično pomogli u ovoj akciji. 

Srce mi je prepuno, sretan sam sto živim u mjestu poput Privlake, sto imam ovakve suradnike i vijećnike. 

Pozivam i druge općine da zbrinu pojedine obitelji jer naše malo za ove ljude je zaista puno , navodi načelnik Begonja. 

19. travanj 2024 06:07