StoryEditorOCM
RegionalPOTPISANO U ZAGREBU

Općina Sv. Filip i Jakov osigurala sredstva od milijun eura za 20 radnih mjesta

Piše Općina Sv. Filip i Jakov
23. veljače 2024. - 20:25

 

Danas je u Zagrebu održano svečano potpisivanje ugovora za Poziv „Zaželi – prevencija institucionalizacije“. Ovaj događaj označio je ključnu fazu u kontinuiranom angažmanu Općine Sv. Filip i Jakov na osiguranju socijalne podrške najranjivijim skupinama u njihovoj zajednici.

U ovom svečanom činu, načelnik Zoran Pelicarić i vijećnica Anamarija Matešić, predstavnici Općine Sv. Filip i Jakov su zajedno s visokim državnim dužnosnicima premijerom Andrejom Plenkovićem, potpredsjednicom vlade Anjom Šimpragom, ministrom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Marinom Piletićem i ravnateljem HZZ-a Antom Lončarom, potpisali ugovore u vrijednosti 960.000 eura koji će omogućiti daljnje jačanje programa i pružanje podrške starijim osobama i osobama s invaliditetom na tom području.

“Općina Sv. Filip i Jakov zajedno s partnerima - Centrom za obuku Sv. Filip i Jakov, Centrom za socijalnu skrb i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje - uspješno je realizirala prethodne faze programa "Zaželi". U tom kontekstu, naglasak je stavljen na zapošljavanje žena koje pružaju kvalitetnu pomoć u kući starijim osobama i osobama s invaliditetom“, kažu iz Općine Sv. Filip i Jakov.

Cilj četvrte faze programa "Zaželi" je povećati socijalnu uključenost i spriječiti institucionalizaciju ranjivih skupina osiguravajući dugotrajnu skrb i podršku. Sa 20 novootvorenih radnih mjesta, planira se osigurati njega i pomoć za minimalno 120 starijih osoba i osoba s invaliditetom na području Općine Sv. Filip i Jakov.

“Općina prepoznaje izazov visokog udjela starijih osoba na svom području te nastoji pružiti kontinuiranu brigu za tu populaciju kroz narednih 36 mjeseci. Partnerstvo s relevantnim institucijama ključno je u ostvarivanju ovog cilja, a svi zajedno nastoje osigurati da nitko ne bude zanemaren“, napominju iz Općine“.

Potpisivanje ugovora za program "Zaželi - Prevencija institucionalizacije" predstavlja još jedan korak prema izgradnji inkluzivnog društva u kojem se brine o najranjivijim članovima zajednice, pružajući im oslonac i podršku koja im je potrebna.

27. travanj 2024 15:17