StoryEditorOCM
Regional‘ZAŽELI‘

Općini Vrsi pola milijuna kuna za treću fazu projekta kojom će se zaposliti deset žena na rok od deset mjeseci!

Piše Zadarski.hr
28. srpnja 2022. - 22:01

Danas je u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu održano potpisivanje i svečano uručivanje ugovora za treću fazu projekta Zaželi, iz Europskog socijalnog fonda - učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Ugovore su predstavnicima jedinica lokalnih samouprava i organizacija civilnog društva uručili predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić te ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar. Uručeno je 43 od 62 pripremljena ugovora, a jedan od ugovora otišao je u Općinu Vrsi, u kojoj se do početka svibnja provodila prva faza projekta Zaželi.

Općina Vrsi izvršila je prijavu za treću fazu projekta samo sekundu nakon otvaranja natječaja, a pozitivno rješenje pristiglo je prije nekoliko tjedana. „Veliko srce za Vrsi i Poljica“ naziv je treće faze vrijedne nešto manje od pola milijuna kuna, kojom će se zaposliti deset žena s područja Općine na rok od deset mjeseci. Ugovor je potpisao i preuzeo Općinski načelnik Luka Perinić, uputivši zahvalu Kristianu Vukiću, neumornom voditelju projekta koji je i tijekom protekle dvije godine besprijekorno rukovodio s istim.

-Naša Općina već godinama progresivno provodi socijalnu politiku, a ovim programom još jednom šaljemo poruku osobama treće životne dobi kako mislimo na njih i kako im želimo omogućiti ugodno starenje. Najveće zasluge za uspješno provedenu prvu fazu te prijavu na treću fazu idu Kristianu Vukiću, koji je tijekom protekle dvije godine učestalo bio u kontaktu s korisnicima te im pružao podršku, a vjerujem kako će isto nastaviti i u nadolazećem razdoblju, istaknuo je načelnik Perinić, koji se nakon službenog dijela programa zadržao u razgovoru s premijerom Plenkovićem, Zadarskim županom Božidarom Longinom te Šibensko – kninskim županom Markom Jelićem.

19. travanj 2024 01:20