StoryEditorOCM
RegionalDOBRE VIJESTI

OŠ Vladimir Nazor u Neviđanima: u novu školsku godinu s više učenika, novim planovima i boljom epidemiološkom situacijom

Piše Otok Pašman
4. rujna 2021. - 14:57

U ponedjeljak, 6. rujna počinje nova školska godina 2021./2022. Prije početka nastave potral Otok Pašman doznao je od ravnatelja Osnovne škole Vladimir Nazor u Neviđanima, Ivana Hrabrova, kako će u ovoj nastavnoj godini škola ukupno imati 110 učenika.

– U odnosu na prošlu godinu to je porast od ukupno četiri učenika, što nas posebno veseli. Također, radujemo se činjenici da je našu školu upisalo nekoliko učenika iz obitelji koje su se ove godine doselili na Pašman, troje iz inozemstva. Nadamo se da se radi o pojavi koja će ostati trajna, unutar nove europske perspektive Republike Hrvatske i otoka Pašmana. Za OŠ Vladimir Nazor Neviđane to su novi izazovi za koje vjerujemo da ćemo biti sposobni i kvalitetno odgovoriti na ukazano povjerenje, izjavio je Hrabrov.

U daljnjem razgovoru ravnatelj škole je istaknuo projekte koji će obilježiti novu školsku godinu.

– U novoj nastavnoj godini posebnu boju radu škole davat će nova generacija projekta Tate za pet koji je uvršten u ovogodišnji Erasmus i financiran od EU u iznosu od 90.000 kn. Kroz navedeni iznos moći ćemo unaprijediti vještine naših učitelja. Posebno ćemo težiti kvalitetnoj suradnji s lokalnom zajednicom kroz novi projekt na kojem radimo, a kojim mislimo prikupiti, obraditi i objaviti legende i narodne priče s otoka Pašmana. U smislu razvoja školske infrastrukture projekt školske kuhinje napreduje kroz izradu projekta. Završetak izrade projekta očekuje se u studenom, nakon čega je idući korak osiguravanje potrebnih sredstava - navodi Hrabrov za otočki portal.

Ove godine učenike će dočekati u školi povoljnije epidemiološke okolnosti što će se sigurno odraziti kroz lakši i jednostavniji svakodnevni rad učenika, učitelja i školskog osoblja.

– Ovaj tjedan objavljene su nove upute o nužnim mjerama u borbi protiv koronavirusa. Nove mjere daju školama više slobode u radu, škola bi na kulturnom i sportskom polju mogla napokon slobodnije funkcionirati - zaključio je ravnatelj.

22. travanj 2024 20:45