StoryEditorOCM
RegionalKAKO JE U OKOLICI?

Osjeća se manjak maski, mjesta su pusta, Sukošan ispisao 50, a Poličnik 35 propusnica. Što je Lončar tražio od Županijskog stožera?

Piše P.O.
24. ožujka 2020. - 20:30

Kako se u provođenju mjera zaštite snalaze u zadarskom zaleđu? Evo što kažu Prvi ljudi Bnekovca, Sukošana i Poličnika.

-Stvari su pod kontrolom. Znam da se svuda osjeća manjak maski, osigurali smo ih ljudima koji učestalo komuniciraju s građanima. Organizirali smo dostavu hrane i lijekova starijim osobama, dnevno nam se javi njih desetak. Gradski Stožer civilne zaštite radi, stvari su zasada pod kontrolom, kaže gradonačelnik Benkovca Tomislav Bulić.

S maskama je slično i u Sukošanu, imaju ih vatrogasci i općinski zaposlenici, ali Općina, tvrdi načelnik Ante Martinac, nema podataka o broju izoliranih osoba na svom području.

-Bilo bi bolje kada bismo imali taj podatak, ali što je tu je. Građani se pridržavaju propisanih mjera i hvala im na tome, jer moramo biti strpljivi i iz ovoga izaći još jači, kaže Martinac navodeći da je do utorka u Sukošanu izdano 50-ak propusnica.

Načelnik Poličnika Davor Lončar navodi da je dosada izdano 35 propusnica, uglavnom iz zdravstvenih razloga ili zbog opskrbe, općinske službe su u sustavu dežurstava.

image
HANZA MEDIA

- Od Županijskog stožera smo u nekoliko navrata tražili maske, ali je do njih jako teško doći, kaže Lončar.

26. lipanj 2024 08:03