StoryEditorOCM
RegionalU OBROVCU ĆE BITI ODRŽANA POČETNA KONFERENCIJA PROJEKTA

Otkrijte što je to COOLturizacija

Piše Zadarski.hr
11. svibnja 2018. - 16:49
31d056b7a668d052ce81de69c4a46262_L

Početnu konferenciju projekta „COOLturizacija – Uključivanje mladih Zadarske županije u kulturne i umjetničke aktivnosti“, održat  će se u organizaciji Zadarske županije, Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i športa u četvrtak, 17. svibnja 2018. godine s početkom u 10,00 sati u Srednjoj školi Obrovac (Obala hrvatskog časnika Senada Župana 17, Obrovac).

Projekt „COOL-turizacija - Uključivanje mladih Zadarske županije u kulturne i umjetničke aktivnosti“ provodi se u sklopu Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014. – 2020. Europskog socijalnog fonda, Umjetnost i kultura za mlade. Prijavitelj i nositelj projekta vrijednog 667.135,50 kuna je Zadarska županija, a partneri su Narodni muzej Zadar i Kazalište lutaka Zadar. Od ukupne vrijednosti bespovratnih sredstava 567.065,18 kuna odnosno 85% od ukupnog iznosa osigurano je iz Europskog socijalnog fonda.

Podršku u provedbi, nositelju i partnerima pružat će Posrednička tijela razine 1 i 2 Ministarstvo kulture i Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva.

Opći cilj Poziva je bolja socijalna uključenost mladih u Republici Hrvatskoj, a posebno mladih u nepovoljnom položaju, kroz sudjelovanje u kulturnim i umjetničkim aktivnostima i sadržajima.

Nažalost, velik je broj gradova i općina u kojima je mladima onemogućen pristup kulturnim sadržajima i aktivnostima. Društvene i stručne akcije usmjerene na razvoj i poticanje te dostupnost svih vrsta stvaralaštva (osobito likovnog i dramskog) te njihovu popularizaciju među mladima i njihovom okolinom više ne bi trebale biti iznimka već pravo i obveza.

Projekt „COOLturizacija“ mali je korak u svijetu kulture i umjetnosti na području Zadarske županije, ali velik za kulturu i umjetnost grada Obrovca i Gračaca.

Izložba i predstava očekivani su rezultati „COOLturizacije“, nastali od mišljenja, ideja, osjećanja i djelovanja grupe učenika Srednje škole Obrovac i Gračac te njihovih voditelja i mentora.

„COOLturizacija“ je jedan od alata, koji će učenicima poslužiti da se osvrnu i prilagode promjenama u okolini i svijetu.

24. travanj 2024 14:27