StoryEditorOCM
RegionalNA STOŠINOJ GLAVI

Otkrivanje spomen ploče hrvatskom branitelju Borisu Bratiću I Islamu grčkom

Piše M. Ledenko-Mane
27. siječnja 2022. - 17:19

Povodom 29. obljetnice pogibije hrvatskog branitelja Borisa Bratića, u organizaciji Udruge 1. A satnije 113. Šibenske brigade ZNG, u nedjelju će biti otkrivanje spomen ploče na Stošinoj glavi u Islamu Grčkom s početkom u 10 sati. Spomen ploču otkrit će njegov brat Boris i otac Marko.

Boris Bratić poginuo je kao pripadnik 113. Šibenske brigade, 31.siječnja 1993. godine u akciji Maslenica. Ispred spomen obilježja vijence će položiti i svijeće zapaliti obitelj pok. Borisa Bratića, Udruga 1.A .satnije 113. Šibenske brigade ZNG, izaslanik ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda, Ivan Vukić, umirovljeni general Damir Krstičević, Tomislav Bulić gradonačelnik Grada Benkovca sa svojim zamjenikom Tomislavom Klaricom, mnogobrojne braniteljske udruge proizašle iz Domovinskog rata Zadarske i Šibensko-kninske županije.

Zadarski vojni kapelan don Ivo Topalović prije otkrivanja spomen obilježja prigodnom će molitvom dati odrješenje za dušu pok. Borisa Bratića.

Članovi obitelji, suborci od pok.Borisa Bratića, dobili su mjesto na kojemu će se moći pomoliti i prisjećati svog tragično nastradalog sina, brata i suborca. Dostojanstveno i s pijetetom obilježit će se 29. obljetnica tragične pogibije Borisa Bratića uz poruku “Navik on živi ki zgine pošteno“.

28. travanj 2024 02:50