StoryEditorOCM
RegionalKOLIKE SU ŠANSE DA SE DOGODI OVAKAV SCENARIJ?

Ovo je jedini hrvatski grad o kojem će se o pobjedniku odlučivati u trećem krugu izbora!

Piše Ivana Krnić / Jutarnji list
5. lipnja 2017. - 01:02
Stari Grad

Stari grad na otoku Hvaru gradonačelnika će dobiti u trećem krugu. Naime, nakon prebrojanih glasova, kandidatkinja Mihaela Petrić i kandidat Antonio Škarpa dobili su identičan broj glasova, tako da su oboje osvojili po 48.49 posto glasova. Nešto više od tri posto nevažećih, odnosno neubačenih listića ipak je presudilo, trenutno u ničiju korist.

Inače HDZ-ova uzdanica Petrić, ali i nezavisni kandidat Škarpa su među najmlađim kandidatima ovih izbora. Petrić ima 32 godine i viša je stručna suradnica za društvene djelatnosti i imovinsko-pravne poslove u gradskoj upravi. Očekivalo se kako će u drugom krugu odnijeti glatku pobjedu jer je u lokalnih osvojila najviše glasova svojih sugrađana, gotovo 44 posto.

Ipak, njezin mlađi suparnik, apsolvent Visoke škole za sigurnost 29-godišnji Antonio Škarpa iznenadio je u drugom krugu.

Jesu li mu građani dali toliko povjerenja zbog želje da riješi velike probleme turističke zajednice koju planira staviti u funkciju cijele godine, i organizirati tako da se sezona planira u zimskom periodu, ne ad hoc i neposredno prije sezone.

S druge strane Petrić je u ranijim intervjuima pojašnjavala kako već poznaje gradske strukture jer je zajedničkim radom s gradonačelnikom Vinkom Maroevićem uvidjela potrebu da nastavi sa započetim tempom i radom.

19. travanj 2024 09:30