StoryEditorOCM
RegionalUHIĆEN JE

Ovo je vozač Hitne pomoći koji je pregazio maloljetnike na Bundeku, upravo je doveden na sud

Piše Marin Dešković/JL
24. lipnja 2023. - 13:12

Vozač hitne (62) koji je u srijedu navečer udario u troje maloljetnika upravo je doveden na Županijski sud u Velikoj Gorici gdje će se odlučivati o prijedlogu tužiteljtva da mu se odredi istražni zatvor. Odluka o istražnom zatvoru bit će objavljena u 13.30 sati.

Odvjetnik vozača, Marin Ivanović, dao je danas ispred suda izjavu za novinare.

Podsjetimo, kola Hitne pomoći na Bundeku su prilikom intervencije udarila u troje 17-godišnjaka, od kojih je jedan mladić teže ozlijeđen, potvrdila je u četvrtak zagrebačka policija.

image
Darko Tomas/Cropix

U srijedu oko 21,45 sati u Novom Zagrebu, s južne strane jezera Bundek kod spasilačkog tornja, djelatnici hitne medicinske pomoći u svom su vozilu marke Volkswagen Crafter, pružali liječničku pomoć maloljetnoj osobi zbog sumnje na intoksikaciju.

Nakon toga je 62-godišnji vozač krenuo vozilom preko travnato-zemljane površine prema kolniku za izlaz da bi u tom trenutku vozilom ozlijedio troje maloljetnika, koji su se nalazili na travi sjedeći, a jedan od njih ležeći u neposrednoj blizini vozila hitne pomoći.

Ozlijeđenom maloljetniku liječnička je pomoć pružena u Kliničkom bolničkom centru Zagreb gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen, dok su maloljetnice lakše ozlijeđene te im je liječnička pomoć pružena u Klinici za dječje bolesti.

Policija je 62-godišnjega vozača hitne medicinske pomoći privela u četvrtak, nakon čega je bilo u tijeku kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela dovođenje u opasnost života ili imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Nakon kriminalističkoga istraživanja, kako je objavila policija, osumnjičeni će biti uz kaznenu prijavu, u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zagrebačke.

30. travanj 2024 20:52