StoryEditorOCM
RegionalKAPITALAC

Pao s 200 kg marihuane! Pošiljka je vrijedna 10-ak milijuna kuna, cijena je znatno skočila, a sad prijeti i nestašica na crnom tržištu

Piše K.M.B./PSD
10. travnja 2020. - 12:50

Za konzumente marihuane sa splitskog područja korizmeni post će se nastaviti i nakon Velikog tjedna. S 200 kilograma marihuane uhićen je u srijedu R.G. (27) s područja Imotskog nakon što je u kamionu s prikolicom zaustavljen u Drašnicama, priobalnom naselju Makarskog primorja.

Nabavna cijena nađene droge je 3 milijuna kuna, a u prodaji bi dosegla vrijednost do 10 milijuna kuna.

Zaskočili su ga inspektori Službe kriminaliteta droga PU splitsko-dalmatinske. Pregledom vozila  uočene  su preinake, a potom je i službeni pas za detekciju droge reagirao na prisutnost droge u vozilu.“Trava” je nađena u posebno prerađenom dijelu s bočne strane priključnog vozila tj. prikolice kamiona, raspodijeljena u 30 paketa koji su nagurani po tajnom spremištu. 

Nakon kriminalističkog istraživanja mladić je u četvrtak navečer doveden pritvorskom nadzorniku. Jutros je priveden na Općinsko državno odvjetništvo u Splitu gdje iznosi obranu nakon čega će se odlučiti o istražnom zatvoru.

Iz PU splitsko-dalmatinske nam kažu kako je ovo rezultat pojačanog rada policijskih službenika u cilju suzbijanja krijumčarenja droga i druge ilegalne robe.

Nabavna cijena kilograma marihuane je 2.000 eura, što u protuvrijednosti iznosi 15.000 kuna, a u prodaji je gram od 50 do 100 kuna. Bar je tako bilo prije pandemije, dok je sada zbog aktualne situacije došlo i do poskupljenja uzrokovanog otežanom nabavom robe. Žale se na to već mnogi uživaoci marihuane.

- Poskupila je oko 40 posto. Evo, naprimjer, 5 grama je bilo 200-250, sad je 400 kuna. Ono što si prije moga dobit za 500, sad dođe 800 kuna. Jedino je dobro što ionako nemam gdje drugo potrošiti pare, to mi je cijeli izlazak i zabava - veli nam jedan od “vikend rekreativaca” iz Splita.

Veliki tjedan je i prošle godine za splitsku policiju u statistici droga zapamćen po pozamašnoj zapljeni. Tada je 18. travnja, također u srijedu u tjednu prije Uskrsa, uhićen Anel Hadžić, jedan od vodećih narkobosova s ovog područja s milijun kuna vrijednom drogom.

Kod 30-godišnjaka je u unajmljenoj ostavi na splitskim Brdima u blizini osnovne škole nađeno više od dva kilograma heroina, 1,7 kg marihuane, pola kilograma kokaina, 133 tablete MDMA i 31 gram amfetamina te pištolja Glock sa 135 metaka.

Osuđen je u prosincu prošle godine na tri godine zatvora, a to mu je bio treći kazneni postupak zbog dilanja. U jednom od prethodnih je za preprodaju MDMA na Hvaru tijekom 2017. godine osuđen na rad za opće dobro. Oba puta se pokajao što mu je bila olakotna okolnost u odluci o kazni. Još uvijek čeka suđenje za dilanje kokaina.

20. travanj 2024 02:03