StoryEditorOCM
RegionalDAN ZAŠTITE OKOLIŠA

Park prirode Vransko jezero poziva sve zainteresirane posjetitelje: dođite promatrati ptice uz stručno vodstvo!

Piše Mišel Kalajžić
28. svibnja 2020. - 15:32

Povodom obilježavanja Svjetskog dana zaštite okoliša, Park prirode Vransko jezero poziva sve zainteresirane posjetitelje da iskoriste priliku te u naredna tri vikenda upoznaju biološku raznolikost Parka kroz besplatno edukativno vođenje na drvenoj poučnoj stazi u Ornitološkom rezervatu – uz kupljenu osnovu ulaznicu.

Svjetski dan zaštite okoliša obilježava se svake godine 5. lipnja na godišnjicu održavanja Konferencije Ujedinjenih naroda u Stockholmu (1972.) posvećene okolišu, na kojoj je usvojen Program zaštite okoliša Ujedinjenih naroda (UNEP).

Obilježavanjem Dana zaštite okoliša diljem svijeta, Program Ujedinjenih naroda za okoliš nastoji istaknuti glavne okolišne probleme s osvrtom na ulogu pojedinca i odgovornost u razmišljanju i djelovanju s ciljem održivog razvoja. Ovogodišnja tema povezana je s bioraznolikosti i provodi se pod geslom: „It's time #ForNature“

Besplatno edukativno vodstvo održat će se na sljedeće datume: 30. i 31. svibnja, 6. i 7. lipnja te 13. i 14. lipnja u vremenu od 14 do 15 sati.

Broj sudionika u edukativnom vodstvu je ograničen pa svi zainteresirani mogu rezervirati svoje mjesto na broj 023/383-181 ili mail adresu: strucna.sluzba@pp-vransko-jezero.hr, najkasnije do petka u 15 sati.

23. travanj 2024 14:09